Incendiu devastator în clubul Bamboo din București, soldat cu 42 de răniți!

Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineaţă, la Clubul Bamboo din Capitală, unde circa 41 de persoane au fost transportate la spital. Până în acest moment nu există nicio persoană decedată. În urma deflagrației, clubul s-a prăbuşit.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că nu se poate preciza la acest moment dacă nu sunt persoane care să fi rămas prinse în incinta clubului. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că pe măsură ce s-au stins focarele de foc, anchetatorii au început cercetările la faţa locului şi până în acest moment nu s-a găsit nicio persoană decedată, urmând să fie stabilită cauza exactă a incendiului.

Un număr de 41 de persoane aflate în clubul Bamboo cuprins de un incendiu au ajuns la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din Bucureşti, iar zece dintre acestea sunt internate, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a făcut apel la cei care se aflau în club ca în cazul în care au dureri de cap, vertij sau orice alte simptome să meargă de urgenţă la spital sau să sune la Ambulanţă.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, care a mers la spital să discute cu persoanele rănite în incendiul din clubul Bamboo, a declarat jurnaliştilor că majoritatea răniţilor sunt intoxicaţi cu fum.

“Am înţeles că majoritatea persoanelor au stat în club, o parte au fost pe terasă unde se putea şi fuma, sunt mai multe informaţii. Sunt acolo colegii de la Poliţie şi fac verificările de rigoare pentru a stabili adevărul. O parte din ei s-au panicat şi au sărit de la balcon, de aceea doi sunt internaţi la Ortopedie”
, a spus Dan pentru News.ro.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus că în momentul de faţă sunt şapte pacienţi internaţi la Terapie Intensivă şi Toxicologie. El a precizat că unul dintre pacienţi – o femeie – este în stare mai gravă. Aceasta a fost iniţial intubată, însă în prezent a fost detubată, fiind în stare stabilă.

“Avem două paciente care sunt internate la Ortopedie, una cu contuzie lombară, cu suspiciune de fractură de coloană lombară, iar cealaltă cu o fractură la glezna stângă, şi mai este un pacient internat la Spitalul Pantelimon. Pacientul acesta era cu suspiciune de fractură de coloană lombară, s-a infirmat şi este doar contuzie de coloană”, a spus ministrul.

Bodog a adăugat că până în prezent la unităţile de primiri urgenţe din Bucureşti au venit 41 de persoane, dintre care zece au rămas internate.

Printre victimele incendiului sunt şi un cetăţean israelian, care a fost transportat la spital şi-a cerut externarea, dar şi o femeie din Bulgaria. “Se pare că este şi o cetăţeancă bulgară. Ambasada a luat legătura cu spitalul, probabil că doreşte să meargă în Bulgaria”, a mai spus ministrul, susţinând că în spitale există toate dotările şi toate materialele necesare pentru răniţi.

Ministrul Sănătăţii a făcut apel la persoanele care au fost externate şi care au fost intoxicate cu monoxid de carbon în incendiu ca dacă au dureri de cap, vertij sau orice alte simptome să meargă de urgenţă la spital sau să sune la Ambulanţă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top