Începe săptâmâna anti-risipă alimentară la Cluj-Napoca

Proiectul Food Waste Combat al Asociației JCI Cluj lansează o inițativă inedită: în perioada 16-21 aprilie se dă startul unei întregi săptămâni tematice pentru combaterea risipei alimentare.

Se vor desfășura mai multe activități prin care clujenii vor afla cum pot reduce ei înșiși risipa alimentară și vor fi încurajați să se implice în campanie într-un mod creativ și ingenios prin  proiecții de film, tururi ghidate în piețe, ziua frigiderului tău, vânătoare de comori și o masă în stradă.

La un an de la câștigarea premiului TedXEroilor, membrii Food Waste Combat pornesc într-o aventură de o săptămână.

Iată programul săptămânii anti-risipă alimentară, la care puteți să vă alăturați:

  • Luni, 16 aprilie ora 18:30: Lansare oficială și proiecție de film la Cinema Mărăști
  • Marți, 17 aprilie: Tururi ghidate în piețe – Mersul la piață devine cool!
  • Miercuri, 18 aprilie: Zi tematică “Frigiderul tău”
  • Joi, 19 aprilie, ziua OLIO: Creștem comunitatea clujeană de schimb de mâncare
  • Vineri, 20 aprilie: Treasure hunt Food Waste Combat, cu sprijinul Zoniz
  • Sâmbătă, 21 aprilie orele 14:00 – 20:00: Masă în stradă cu foodtruck-urile Food Waste Combat, pe strada Potaissa.

Organizatorii ne recomandă să nu ratăm cel puțin două evenimente: lansarea din 16 aprilie și masa în stradă din 21 aprilie. Intrarea e liberă la toate evenimentele.

“Vor fi câteva zile absolut grozave! Doar ca să vă faceți o idee, ziua de 21 va avea zone pentru degustări, experimente culinare, trucuri pentru depistat falsurile din comerț, atelier de compostare. Plus un meniu bazat pe improvizație de gătit din surplus de alimente de la supermarketuri, transformat în mâncare delicioasă de 4 bucătari. Desigur, noi vă încurajăm să luați parte la tot programul propus de noi. Vom însoți evenimentele cu sfaturi despre cele mai importante și interesante obiceiuri pentru reducerea risipei alimentare, plus câteva surprize și concursuri interesante pentru cei care aleg să participe“, spune Camelia Gui, project managerul Food Waste Combat.

Detaliile suplimentare se găsesc online pe pagina oficială, la secțiunea Events.

La realizarea săptămânii tematice Food Waste Combat s-au implicat câțiva parteneri dedicați în mod autentic interesați de reducerea risipei alimentare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top