Început cu dreptul pentru U-BT Cluj în returul din Top 6 – victorie “acasă” cu CSM Oradea

Echipa de bashet masculin U-Banca Transilvania Cluj a învins campioana en titre CSM CSU Oradea, miercuri, 22 martie, în Sala Sporturilor “Horia Demian”, 89-75 (23-28, 19-20, 22-15, 25-12), în prima etapă a returului fazei secunde din Top 6.

Lipsa mizei și-a pus amprenta asupra debutului de meci, ambele echipe au părut a fi ușor paralizate, cu diferența că U-BT Cluj a tratat cu relaxare ambele faze, în timp ce oaspeții au fost preocupați mai ales de ofensivă. Tabela s-a dezechilibrat repede, astfel că arăta 3-11 în minutul 3 și 5-14 după încă un minut, prilej pentru Silvășan pentru a solicita timp de odihnă la mijlocul sfertului, lucru care a repus lucrurile pe făgașul normal după reluarea jocului, iar până la prima pauză diferența a revenit la două posesii.

În primele două minute ale sfertului secund, Torok a egalat de unul singur Oradea la 28, fiind prima situație de egalitate de la începutul jocului.

Ambele echipe au început o adevărată sarabandă de scheme noi și apărări schimbate permanent, semn că ambii antrenori au abordat meciul cu gândul mai degrabă la play-off. Tot Oradea a fost, însă, cea care a fost la conducerea jocului, astfel că și la pauză oaspeții aveau același avantaj de două posesii.

Sfertul al treilea a fost ceva mai gustat de public, mai ales că schimbările de lider și egalitățile au fost prezente cu prisosință în jumătatea a doua a perioadei. O aruncare de la distanță a lui Dykes în ultima secundă de atac a făcut ca la intrarea în sfertul patru să avem un punct avantaj.

Ultima perioadă de joc a fost controlată autoritar de U-Banca Transilvania, care a crescut ritmul, mingea a circulat cu viteză mai mare, capcanele s-au înmulțit și diferența pe tabelă a crescut fără oprire, în ciuda variantelor puse în teren de oaspeți.

U-Banca Transilvania învinge pentru a cincea oară în acest sezon campioana CSM CSU Oradea, acumulând 21 de succese în campionat.

“Nu am fost absolut deloc mulțumit de evoluția din prima repriză, am reușit, între ghilimele, să luăm 49 de puncte. Este inadmisibil să joci cu o echipă ca Oradea și să îi lași în prima repriză să marcheze atâtea puncte! Nu zic că nu sunt ei buni, însă nivelul nostru de agresivitate și concentrare a lăsat de dorit. Sunt mulțumit, însă, de atitudinea și mentalitatea noastră de după pauză, am încasat doar 26 de puncte în a doua repriză. Acesta este dezideratul nostru, ca atunci când avem zile proaste și nu putem să băgăm mingea în coș, să avem această intensitate în apărare, să oprim echipele să marcheze multe puncte. Fiecare minut din fiecare antrenament și fiecare meci trebuie să le tratăm cu profesionalism, să nu lăsăm lucrurile să treacă pe lângă noi fără să învățăm ceva din ele și fără să avem o atitudine care să ne facă mai buni. Dacă reușim să avem această atitudine, atunci vom fi bine înainte de Play-off”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului, citat de u-bt.ro.

CLASAMENT LIGA NAȚIONALĂ – Faza a 2-a! 

1 24 21 3 45
2 24 15 9 39
3 24 15 9 39
4 24 13 11 37
5 24 12 12 36
6 24 10 14 34
7 21 9 12 30
8 21 7 14 28
9 21 6 15 27
10 21 6 15 27

Următorul meci oficial pentru U-Banca Transilvania va avea loc duminică, 26 martie, la Pitești, de la ora 17:00.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top