Infrangere dramatica pentru “U” BT Cluj la debutul intr-un meci oficial in Sala Polivalenta

Baschetbalistii de la “U” BT Cluj-Napoca au fost invinsi, marti, de turcii de la Trabzonspor Medical Park, la debutul in noua Sala Polivalenta, scor 80-81, intr-un meci dramaticde infarct care a avut nevoie de o repriza in plus de prelungiri. Partida a contat pentru etapa a II-a din Eurochallenge.

DSCN1448

Cei 5000 de spectatori care au luat parte la primul joc european in noua Sala Polivalenta au trecut de la extaz, in primele trei sferturi cand avantajul era in favoarea gazdelor, la agonia tipica din ultimul sfert, cand elevii pregatiti de Dorin Pintea au cedat posesia, iar greselile din defensiva au fost penalizate de oaspeti.

Clujenii au inceput in forta primul sfert, dar au fost egalati pe final pe fondul unor greseli personale (13-13). “Lunetistul” Darius Hargrove a reusit 16 puncte in sfertul secund si alb-negrii au intrat la pauza mare cu un avantaj de 9 puncte pe tabela. In sfertul al treilea diferenta a crescut in favoarea gazdelor, dar pe final au cazut fizic si psihic inexplicabil, iar turcii s-au apropiat la trei puncte diferenta inaintea sfertului patru. Ultimul act le-a apartinut oaspetilor, care au preluat conducerea si le-au dat emotii fanilor. S-a mers cap la cap pana in ultimele secunde, iar la finalul celor patru sferturi tabela arata egal, 70-70, fiind nevoie de o repriza in plus de prelungiri pentru a se decide invingatoarea.

Turcii au avut nervii mai tari in prelungiri, reusind sa se impuna la un singur punct diferenta (80-81).

Curtis Millage a fost cel mai bun jucator de la “U” BT, cu 21 de puncte puse pe tabela, urmat de Hargrove (19 puncte), Silvasan (16), Mandache (12), Barnette (6), Baciu (2), Jucan (2) si Lalovic (2)

De la Trabzonspor, Hardy a reusit 27 de puncte, urmat de Velickovic (15), Marshall (11), Lawal (11), Bost (10), Saruhan (5), Seckin (2).

“In primul rand, felicit echipa din Turcia, au jucat putin mai bine ca noi, au avut mintea mai limpede pe final, iar datorita recuperarilor – au avut 18 recuperari ofensive, au castigat acest meci. Felicitari oaspetilor”, s-a rezumat sa declare la finalul meciului antrenorul Dorin Pintea.

“Felicit echipa mea, a fost un meci puternic timp de peste 40 de minute si doresc sa felicit echipa din Turcia si sa le urez succes pe viitor in EuroChallenge si in campionatul turc. Am vazut lucruri bune in jocul nostru din aceasta seara, am vazut si lucruri rele, insa trebuie sa trecem peste ele, sa ne gandim deja la urmatorul meci pe care il avem sambata in Liga Nationala”, a declarat Millage.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top