Înfrângere neașteptată a liderului U-Banca Transilvania la Timișoara! Urmează derby-ul Transilvaniei cu CSU Sibiu

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a suferit prima înfrângere din faza Top 6 a Ligii Naționale, scor 69-78, în deplasare, pe terenul formației BC SCM Timișoara, în cadrul etapei a 3-a din această fază a sezonului în curs.

Staff-ul tehnic al U-BT Cluj a decis ca, la acest joc, Kyndall Dykes să fie jucătorul străin odihnit, formula de start fiind Adamovic, Rasic, Pustozvonov, Moldoveanu, Barro.

Primele cinci puncte ale clujenilor au fost înscrise de Adamovic, perioada de joc fiind sub semnul echilibrului. Câteva aruncări de la distanță cu linia călcată ale lui Rasic și Pustosvonov, alături de două-trei imprecizii pe finalizare au făcut ca diferența după primul sfert să fie de doar o posesie în favoarea alb-negrilor.

A doua perioadă de joc a fost caracterizată de mici run-uri de 5-7 puncte de ambele părți, care au forțat ambii tehnicieni să ceară timpi de odihnă pentru a face ajustările necesare. O aruncare de la distanță a lui Otasevic, la care Adamovic a faultat, a făcut ca Timișoara să preia conducerea pentru prima dată de la începutul jocului în minutul 18, ducând scorul la 34-32. Până la pauză, diferența fragilă s-a menținut în favoarea amfitrionilor, mai ales ca urmare a unor aruncări nereușite din partea trupei lui Silvășan.

La reluare, au urmat cinci minute de joc neinspirat la ambele capete ale terenului, U-Banca Transilvania având probleme atât la opritul timișorenilor în drumul spre coș, cât și la pusul punctelor pe tabelă. Timeout-ul solicitat de Silvășan în minutul 25, moment în care gazdele conduceau cu 50-41, a crescut nivelul de concentrare în apărare, astfel că până la finalul perioadei, ecartul scăzuse la cinci puncte, 58-53.

Ultimul sfert a fost unul în debutul căruia U-BT Cluj a reușit mult mai ușor să înscrie, tăind un deficit ce ajunsese la zece puncte, la doar 3 în minutul 35, moment în care gazdele cer time-out. După alte două minute, era rândul lui Mihai Silăvșan să ceară timp de odihnă, căci bănățenii au pus iarăși șapte puncte diferență, iar finalul se anunța unul dificil pentru băieții noștri. Cu ratări din toate pozițiile pentru băieții noștri și cu gazdele simțind că victoria le e la îndemână, a fost imposibil să schimbăm cursul jocului.

“Nu a fost un meci reuşit pentru noi, am avut procentaje slabe, mai ales la aruncările de afară, nu am găsit soluţii şi acest lucru ne-a costat victoria. Este un duş rece pentru noi, poate unul bine venit. Le spun tot timpul băieţilor că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, încă nu am realizat nimic. Nu contează daca suntem pe locul 1 sau pe altul dacă nu jucăm în continuare un baschet de calitate”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

U-Banca Transilvania suferă, astfel, prima înfrângere în Top 6 și se pregătește pentru derby-ul Ardealului de miercuri, de pe teren propriu, cu BC CSU Sibiu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top