Înfrângere onorabilă pentru U-Banca Transilvania în super-amicalul cu “giganții” baschetului european, Panathinaikos – 72-79!

Cea mai puternică echipă din Euroligă, Panathinaikos BC OPAP, a venit la Cluj-Napoca, la BT Arena, să predea o lecție de baschet profesionist de la cel mai înalt nivel, într-un super-amical disputat contra echipei locale U-Banca Transilvania Cluj, în cadrul Sports Festival.

Obișnuiți să evolueze contra celor mai buni, grecii au dat peste o formație a U-Banca Transilvania extrem de bine pregătită, în formă și dornică de victorie. Chiar dacă, pe hârtie, diferența de valoare a fost net superioară de partea oaspeților, “alb-negrii” au oferit o replică solidă și au arătat un baschet bun pe toată durata meciului, reușind să preia conducerea pentru o scurtă perioadă la 22-21 în sfertul secund, grație unui coș de trei puncte al lui Rasic.

Americanul Kyndall Dykes a ridicat sala în picioare cu două slam-dunk-uri consecutive care au apropiat-o pe U-Banca Transilvania la un punct (30-31), însă grecii au revenit și mărit ecartul, intrând la pauza mare în avantaj, 32-41.

Trupa lui Silvășan a evoluat curajos și în partea a doua și chiar dacă pe tabelă Panathinaikos a fost cea care s-a aflat în permanență la conducere, în teren gazdele au arătat forță și determinare, iar coșurile de la trei puncte ale lui Rasic au fost primite cu aplauze de public.

Meciul s-a încheiat cu un scor onorabil pentru U-Banca Transilvania, 72-79, un amical perfect care le-a oferit șansa de a-și face încălzirea cu cei mai buni din Europa înaintea debutului unui nou sezon.

La U-Banca Transilvania au evoluat următorii jucători: Dykes (19 pct), Moldoveanu (2), Mureșan, Calnicenco (5), Easley (13), Torok, Rasic (16), Marinov (7), Kuti, Stamenkovic (3), Teir și Washburn (6).

Panathinaikos a venit la Cluj cu următoarea formulă: Thomas (8), Langford (12), Papagiannis (3), Lasme (9), Papapetrou (6), Gist (5), Vougioukas (1), Lekavicius (4), Lojeski (8), Calatathes (12), Antetokoumpo (3), Mtouglou (5).

În deschiderea partidei a avut loc un concert al lui GUESS WHO.

Noul sezon 2018-2019 pentru U-Banca Transilvania va începe în 29 septembrie, cu meciul din Supercupa României împotriva formației CSM CSU Oradea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top