Infrangere pentru Olimpia Cluj in primul meci de Champions League

Fetele de la CFF Olimpia Cluj, campioana Romaniei la fotbal feminin, a pierdut, surprinzator, prima partida din cadrul grupelor UEFA Women’s Champions League, fiind invinse cu scorul de 1-2 de campioana Irlandei, Raheny United, formatie cotata cu sansa a doua. Meciul a avut loc vineri, 8 august, pe Cluj Arena.

Elevele pregatite de Mirel Albon au inceput in forta partida. Maria Ficzay a avut prima sansa de a deschide scorul, dar sutul sau din lovitura libera nu prinde poarta (5). Andreea Voicu a sutat putin pe langa poarta din sase metri (10), iar sutul lui Vătafu nu prinde cadrul portii (14). Oaspetele din Irlanda au deschis scorul in minutul 23, prin Noelle Murray, iar Olimpia a avut un gol anulat pe motiv de ofside (32). Raheny United ar fi putut rezolva meciul inca de la pauza, dar lovitura de cap a lui Walsh din sase metri a fost blocata (36).

In partea a doua, Olimpia a luat cu asalt poarta oaspetelor si a avut o serie de ocazii importante, la reluarile lui Ficsay (47), Vatafu (52), Voicu (53) si Ciolacu (54). Pana la urma golul egalizator a venit in minutul 62, Andreea Voicu a invins-o pe Reid-Burke cu un sut plasat si a restabilit egalitatea.

“Olimpicele” au pus stapanire pe joc si au atacat in valuri, inmultindu-se ocaziile la poarta lui Raheny, dar tot oaspetele au fost cele care au marcat. Claire Shine a invins-o pe Andrea Părăluţă cu un sut din sase metri, iar outsiderele au preluat din nou conducerea pe tabela.

Echipele de start:

Olimpia Cluj: Paraluta (c) – Corduneanu, Ficzay, Bortan, Manie – Voicu, Vatafu, Batea – Vago

Rezerve: Ganea, Giurgiu, Ciolacu, Desmerean, Indrei, Pinczi, Carp

Antrenor: Mirel Albon

Raheny United: Reid-Burke – Walsh, Newman, Slattery, Conlon – Graham, Creagh, Killen, Murray, McCabe – Shine

Rezerve: Houldsworth, Keenan, O’Farrelly, Cronin, Kearney, Sheeny, Dwyer

Antrenor: Casey Mc Quillan

Arbitru principal: Elia Maria Martinez (Spania)
Asistenti: Ricio Puente Pino (Spania), Juliette Nocolet Bakker (Olanda)

Olimpia CLuj va intalni luni, 11 august, de la ora 18:30, pe Cluj Arena, campioana Maltei, Hibernians, formatie care a fost invinsa in primul meci cu scorul de 5-0 de NSA Sofia. Raheny United va intalni de la ora 14:00, tot pe Cluj Arena, echipa Sofiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top