Întăriri pentru titlu! “U” BT Cluj a bifat al treilea transfer din această vară

“U” BT Cluj-Napoca și-a asigurat serviciile sârbului Ivan Zigeranovic, al treilea transfer al echipei în această vară.

Ivan Zigeranovic

Născut în 1984 la Negotin, Zigeranovic are 212 centimetri înălțime, 120 de kilograme și a debutat în baschet profesionist în țara sa natală, la Egronom Nis în 2002, unde a evoluat patru sezoane. Sezoanele 2006/2007 și 2007/2008 a evoluat la echipa FMP Zeleznik Belgrad, alături de care a evoluat în liga sârbească, dar și în Liga Adriadică și ULEB Cup. S-a transferat apoi pentru un sezon la Borac Cacak, după care a avut primul contact cu baschetul românesc, îmbrăcând maieul celor de la Gaz Metan Mediaș în sezonul 2009-2010.

Sezonul următor a consemnat pentru Zigeranovic un nou campionat, cel al Poloniei, în maieul formației PGE Turow Zgorzelec, iar în 2011-2012 a împărțit jocurile între KK Borac și Gaz Metan Medias, pentru ca în sezonul următor să se reîntoarcă în Polonia, la Turow, unde a petrecut aproape trei sezoane, perioadă în care și-a făcut debutul la nivel de Euroligă și VTB United, dar a evoluat și în EuroCup.

În februarie 2015 s-a transferat la CSU Ploiesti, alături de care a luat titlul anul acesta.

“Sunt mulțumit că am ajuns la o echipă foarte serioasă pentru sezonul următor, vreau să ne luptăm pentru titlu! Cum am vorbit cu președintele executiv al clubului și cu antrenorul, am semnat numai pentru că avem de gând să ne luptăm pentru cel mai mare rezultat posibil, adică pentru locul 1. Asta este cel mai important lucru pentru mine”, a declarat Zigeranovic pentru site-ul oficial.

“Am avut nevoie de o prezență puternică sub panou și, în acest sens, ne-am asigurat serviciile lui Ivan Zigeranovic. În ideea de a construi o echipă echilibrată, am decis să apelăm la Zigeranovic, un pivot care să ne dea stabilitate sub panou și care, împreună cu Cătălin Baciu, să ne asigure poziția 5. Ivan a arătat în anii trecuți o mare constanță în joc și am putut vedea experiența lui, inclusiv în fazele finale ale play-off-ului Ligii Naționale din sezonul recent încheiat”, a concluzionat antrenorul Marcel Țenter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top