Întrebare de bun simț pentru primarul Emil Boc. “De ce sunt atât de multe second hand-uri în centrul orașului?”

Un clujean i-a adresat o scrisoare deschisă primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prin intermediul portalului domnuleprimar.ro, referitor la numărul prea mare de magazine second hand și outlet-uri din centrul orașului.

second hand cluj

“Îmi face mare plăcere să fiu cetățean al acestui oraș, de mai bine de 15 ani deja. Îmi place acest oraș metropolit, agitat, turistic. Îmi plac, deasemenea, toate lucrurile bune pe care d-voastră le-ați făcut și încă le mai faceți pentru acest oraș. Ceea ce eu nu înțeleg, stimate domn primar, prin nici o modalitate posibilă, cum de se poate ca în centrul orașului să existe atâtea magazine gen secon-hand și outlet-uri? Un oraș care este împânzit de turiști și studenți din toate colțurile lumii, care vor să mănânce, să facă shopping sau chiar fotografii în centrul orașului (care se presupune a ieși în evidență prin arhitectura mai ales) să se izbească la fiecare pas de acest gen de magazine??!

Doresc să precizez că personal nu am absolut nimic împotriva magazinelor respective, deoarece sunt de părere că trebuie să existe bunuri pentru orice buget și buzunar, așadar vă rog să nu mă înțelegeți greșit. Dacă mergem în oricare dintre marile orașe ale lumii și spunem că suntem din România, numele țării nu spune foarte multe, însă dacă precizăm că suntem din Transilvania, reacția oamenilor devine curioasă și admiranță totodată. În Cluj există oameni cu foarte mulți bani, având în vedere că viața aici este foarte scumpă. Unde-și fac acești oameni cumpărăturile? Doar in mall-uri? Ma supara foarte tare situatia centrala a orasului, imi este extrem de rusine si-mi creeaza foarte multe frustrari, pentru ca am putea arata celor care ne viziteaza tara lucruri muuuuuult mai frumoase si mai curate.

Mi-as dori extrem de mult sa-mi raspundeti si deasemenea sa-mi spuneti si dvs unde va faceti cumparaturile si daca doriti sa luati masa la o terasa/ restaurant in centru, ce va incanta privirea in stanga si-n dreapta? Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs si pentru faptul ca va faceti timp sa socializati pe strada si chiar sa zambiti cetatenilor, asa cum mi s-a intamplat si mie in cateva randuri. Va mulțumesc!”, se arată în sesizarea clujeanului postată pe domnuleprimar.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top