Iohannis face apel la parlamentari in cazul Vosganian. “NU tolerati coruptia”

Președintele Klaus Iohannis a reiterat ideea că Parlamentul ar trebui să simplifice procedurile de avizare pentru aleșii cercetați de procurori, la o zi după ce a criticat decizia senatorilor de a bloca începerea urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

klaus iohannis parlament

“Procedurile pentru cererile de încuviințare a reținerii, arestării sau percheziției parlamentarilor și cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniștri și foști miniștri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple și mai transparente. Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înțelege că un Parlament tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor”, se arată într-un mesaj postat pe contul de facebook al președintelui Iohannis.

Vosganian este acuzat într-un dosar privind livrarea de gaze ieftine către Interagro, care opera mai multe combinate de îngrășământ chimic. Compania este controlată de miliardarul Ioan Niculae, și el cercetat în acest caz, alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. Președintele Iohannis a vizat luna aceasta începerea urmăririi penale împotriva lui Videanu în acest dosar.

Senatorul PNL Vosganian este acuzat de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. În acest moment, senatorul PNL nu poate fi anchetat în acest caz.

Procurorii afirmă că statul a fost prejudiciat cu 130 de milioane de euro prin vânzarea gazelor ieftine către Interagro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top