Ion Sandu: În luna februarie vor mai fi două viscole în România

Ion Sandu, directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie din România, a precizat în direct la REALITATEA TV, la emisiunea Jocuri de Putere că în luna februarie am putea avea parte de două viscoluri, iar luna martie va fi destul de ploioasă.

iarna cluj
foto eClujeanul.ro

“Noi primim informaţii exacte de până la 10 zile. Se aşteaptă până se stabilizează modelul. Nu poţi să te aventurezi să dai avertizare. Pe 2-3 februarie ar mai putea fi un viscol şi pe 11 februarie mai este un semnal, apoi se instalează o pauză. Asta nu e iarnă grea. În România, în mod normal, în ianuarie sunt 4 viscole in 2-3 în februarie. Oricât ar fi de grea, nu poate să confirme că e cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani.

Vom mai avea o scădere a temperaturii 4-11 februarie, adică noaptea vor fi -15 grade, apoi revin la normal adică minus 5 grade nopatea şi 4-5 grade, ziua.”, a spus Sandu.

PROGNOZA pentru luna martie

“Prognozele pe termen lung îţi dau tendinţele. Singurul semnal este că ar fi mai ploiasă decât obicei. Luna martie cu topirea zăpezii şi ploi mai multe, ar putea fi cu inundaţii, însă nu vor fi temperaturi atât de ridicate care să favorizeze acest fapt.”, a mai spus Ion Sandu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top