Ion Ţiriac vede Clujul capitală de regiune

Proiectul de regionalizare a României este agreat de omul de afaceri Ion Ţiriac, care consideră că este benefic şi simplifică împărţirea fondurilor, însă propunerea ca o regiune să aibă mai multe capitale o consideră o glumă. Acesta vede Clujul capitală de regiune, relatează Mediafax.

ion tiriac

“Cred că aceste regiuni care ar trebui să se facă, r fi benefice pentru România, pentru că s-ar crea o emulaţie oarecum, o strângere a acestor cătune, orăşele, oraşe, şi ar fi ceva centralizat. (…) Este mult mai uşor să împarţi banii la 7 decât să-i împarţi la 47 sau la 57”, a spus Țiriac, la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

Guvernul a început acţiunile aferente procesului de regionalizare-descentralizare în România.

Vicepremierul Liviu Dragnea, care este şi Ministrul Administraţiei, a declarat recent că într-o regiune nu va fi o singură capitală.

“Ne interesează ca fiecare judeţ şi fiecare cetăţean din fiecare judeţ să se bucure de avantajele regionalizării. Dacă va fi un sediu administrativ într-un oraş, în alt oraş din judeţ va fi, de exemplu, direcţia regională de finanţe, în altă capitală de judeţ va fi direcţia regională de mediu şi aşa mai departe”, a spus Dragnea, citat de Gândul.info.

Ţiriac ar alege drept capitale de regiuni oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top