Juniorul Patrick Ciorcila, in top 800 ATP

patrick ciorcilaTenismanul clujean Patrick Ciorcila (16 ani) ocupa pozitia 775 in lume cu 20 de puncte ATP, conform clasamentului oficial actualizat din 1 aprilie. Această performanţă l-a propulsat în poziţia de a fi unul dintre puţinii jucători de 16 ani din lume în top 800 ATP.

Între 5 şi 7 aprilie, jucătorul clujean va face parte din nou din echipa României de Cupa Davis pentru partida cu Olanda desfasurata la Brasov, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană, fiind a doua convocare la Cupa Davis pentru tanarul sportiv, după cea din luna februarie de la Cluj, pentru partida România – Danemarca.

Patrick Ciorcila a început să joace în circuitul profesionist de seniori cu mai puţin de un an în urmă, în mai 2012, participând în total la 16 turnee futures în România, Turcia şi India.

Dintre toate turneele, ultimele doua din India au fost cel mai bogate în victorii. Patrick, care avea deja 9 puncte ATP când a plecat spre continentul asiatic, şi-a mai adăugat 11 puncte în palmares datorită turneelor din Madurai şi Tricky (3-17 martie), ultimul aducandu-i cea mai mare performanţă a sa de până acum: o finala de Futures.

Planurile lui imediate de viitor includ participarea la Chalenger-ul de la Roma din 13-19 aprilie, după care va juca pe tabloul de calificări la “BRD Nastase-Tiriac Trophy”, care se va desfăşura în Bucureşti între între 20-28 aprilie, singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Est.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top