Jurnalistul clujean Adrian Dohotaru îşi lansează cartea intitulată “Protestatarul”!

Jurnalistul clujean Adrian Dohotaru, cel care a protestat pentru salvarea Parcului Feroviariilor, pentru păstrarea spaţiilor verzi din zona lacurilor din Gheorgheni, pentru refacerea locurilor de joacă din cartierul Mănăştur, a susţinut întotdeauna marşul bicicliştilor şi s-a implicat în problema rromilor de la Pata Rât, îşi lansează cartea “Protestatarul.

Evenimentul va avea loc la librăria Book Corner, marţi, 6 noiembrie, de la ora 18:00, în prezenţa criticului literar Alex Goldiş şi a sociologului Norbert Petrovici.

“În spațiul românesc, cartea este o premieră, în sensul în care este primul volum care descrie din interior societatea civilă și care nu are pretenția să vină cu (încă) o analiză universitară, exterioară evenimentelor narate.Volumul e structurat în trei capitole. Primul este despre activismul studențesc în jurul revistei Exi(S)T. Al doilea capitol, cel mai larg, este grupat sub o titulatură generică a dreptului cetățenesc la oraș. Al treilea descrie manifestațiile din ianuarie-februarie 2012, declanșate pe FB de clujeni – vedeți cum în carte și cum le-am văzut continuate de mici grupări protestatare”, spune autorul, citat de ziuadecj.ro.

Adrian Dohotaru este un jurnalist care susţine spiritul civic, cultura şi urăşte fenomenul numit “junk informaţional”.

Leave a Reply

Top