Jurnalistul Dragoș Pătraru, asaltat de fani la lansarea ediției tipărite a emisiunii “Starea Nației” de la Cluj. “Puterea de a schimba lucrurile în țara asta e la noi” FOTO

Aproximativ 300 de clujeni au venit sâmbătă, la ora 12, la Iulius Mall, pentru a-l vedea și asculta pe jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul Stării Nației la Televiziunea Română, care și-a lansat, în premieră, ediția tipărită a emisiunii cu același nume.

dragos patraru

Pătraru a ținut o mică prezentare a volumului de circa 15 minute, în care le-a vorbit celor prezenți, în stilu-i caracteristic, cu umor și fără menajamente, despre problemele din interiorul TVR și presiunii la care este supus din partea conducerii televiziunii publice, susținând că va muta emisiunea Starea Nației la o altă televiziune dacă lucrurile vor continua astfel.

Fanii și-au achiziționat cartea cu 27 de lei și au așteptat, preț de o oră, la coadă pentru a primi autografe și a-și face fotografii cu jurnalistul. Clujeni de toate vârstele, tineri și bătrâni, fani ai Starea Nației, i-au strâns mâna lui Pătraru și i-au spus cât de mult îl apreciază, îndemnându-l să nu se lase intimidat și să continue să fie la fel.

Cartea “Starea Nației” este o colecție de texte scrise de jurnaliștii Dragoș Pătrararu și Mihai Radu, la care și-a mai adus contribuția și Monica Pătraru, responsabilă de partea de tehnoredactare și corectură, Minel Ghiță Mateucă, Alexandru Vicol și caricaturistul Octav Mardale, care a pus în valoare textele cu desenele potrivite.

“Am scos această culegere de texte – tot ezit să o numesc carte – pentru că după ce le-am selectat, le-am grupat și le-am editat, materialele astea chiar păreau nu doar să se înțeleagă bine între ele, ci să și furnizeze destul de coerent concepția noastră desper lumea în care trăim, despre oamenii care ne conduc, despre țara asta. […] Este, așadar, o lucrare prin care ne puteți înțelege mai bine. Și este cartea voastră, pe care voi ați cerut-o. Sperăm să vă placă”, a spus Pătraru în prologul volumului.

“Este un semnal foarte important pe care oamenii îl dau, iar acum că a început și campania asta electorală este foarte important să fim din ce în ce mai activi, din ce în ce mai conștienți ca puterea de a schimba lucrurile în țara asta este în primul rând la noi. Cred că privind așa la scala istoriei lucrurile încep să se îndrept. E adevărat că ne va mai lua ceva, dar sunt convins că începem să fim pe un drum ok și toată schimbarea asta pleacă de la noi”, a declarat jurnalistul Dragoș Pătraru în fața a circa 300 de clujeni prezenți în lobby-ul centrului comercial Iulius Mall Cluj.

“Deși este doar o culegere de texte din emisiunea Stare Nației, această carte are ceva special. Nu am apelat la o editură pentru a o scoate pe piață. Este rodul unui efort al nostru și al prietenilor emisiunii. Și principalii vinovați de apariția acestei cărți sunt telespectatorii care ne-au tot cerut-o, timp de vreo doi ani”, mai precizează Pătraru pe coperta cărții.

GALERIE FOTO

Cartea poate fi comandată și de pe site-ul stareanatiei.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top