Justitia a invins! DAN VOICULESCU, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare

DAN VOICULESCU a aflat verdictul final în DOSARUL PRIVATIZĂRII Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

dan voiculescu puscarie

Fondatorul PC a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu EXECUTARE. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este definitivă şi executorie. Verdictul a fost dat în şedinţă publică.

Voiculescu a fost condamnat pentru spălare de bani în dosatul PRIVATIZĂRII ICA. Acesta a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

CORNELIU POPA, fost director al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, fostul director al ICA, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. NICOLAE SĂVULESCU, director în ADS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

SANDU-JEAN CĂTĂLIN, administratorul unei firme din Grupul GRIVCO, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Totodată, SORIN PANTIŞ, director general executiv al GRIVCO, a primit 7 ani de închisoare cu executare.

NICOLAE SĂVULESCU, director în ADS, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare.

Sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA.

Totodată, magistraţii de la CAB au decis să îi confişte lui Voiculescu şi penthouse-ul din Şoseaua Kisseleff şi au pus sechestru pe mai multe imobile şi conturi bancare ale acestuia, inclusiv ofshore-uri din strainatate.

Voiculescu s-a predat vineri dupa-amiaza la Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov, unde este asteptat mandatul de executare a pedepsei. Mandatul urmeaza sa fie emis de Tribunalul Capitalei, dupa ce aceasta instanta primeste sentinta de la Curtea de Apel. Dupa primirea mandatului, Voiculescu va fi incarcerat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top