Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, urmărit penal de DNA

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta după ce acesta a fost înștiințat că este urmărit penal de către DNA în dosarul senatorului Dan Șova.

klaus iohannis parlament

“După parerea mea este o situație imposibilă ca premierul României să fie urmarit penal. Nu cred că este de dorit ca România sa treacă printr-o criză politică. Avand in vedere acest fapt îi solicit demisia premierului Victor Ponta. I-am comunicat aceste lucruri intr-o discutie de cateva minute pe care am avut-o cu premierul. Vă mulțumesc”, spus Klaus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub urmăriere penală de DNA, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni) în dosarul lui Dan Șova. Acuzațiile sunt din perioada în care Ponta era avocat. Premierul a declarat la ieșire că este suspect în acest dosar. Procurorii DNA au anunțat că vor demara procedurile de încuviințare a ridicării imunității lui Victor Ponta, aferentă funcției de deputat. Numele lui Victor Ponta apare în dosarul lui Șova, după ce premierul României a devenit unul dintre cei patru parteneri seniori ai casei de avocatură Şova şi Asociaţii în septembrie 2007.

Reamintim că premierul Victor Ponta a declarat în luna martie a acestui an că va demisiona din funcția de prim-ministru dacă va fi urmărit penal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top