La UBB Cluj s-a lansat primul muzeu virtual dedicat Holocaustului din Transilvania de N-V

Institutul de Iudaistică și Istorie Evreiască “Dr. Moshe Carmilly”, din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai, a marcat comemorarea Zilei Internaționale a Holocaustului, în data de 27 ianuarie 2017, prin lansarea primului Muzeu Virtual al Holocaustului din Transilvania de Nord-Vest.

“După informațiile noastre, este primul muzeu virtual din lume, care are ca tematică istoria Holocaustului. Muzeul a fost realizat de o echipă coordonată de Lect. Dr. Augusta Costiuc Radosav, profesor în cadrul Departamentului de Istorie Medievală, Premodernă şi Istoria Artei de la Facultatea de Istorie și Filosofie a UBB”, au precizat inițiatorii acestui proiect.

Muzeul virtual poate fi vizualizat prin accesarea link-ului: http://htn.hipponet.ro.

Conținutul muzeului va fi actualizat în permanență. Acesta este structurat în cinci panouri tematice și cronologice, al căror text este însoțit de documente, imagini, hărți, tabele, grafice, înregistrări audio și video.

Au participat la realizarea lui doctoranzi, masteranzi și studenți care au urmat programele de licență și masterat în Studii Iudaice la Universitatea Babeș-Bolyai, și anume Petru Cifu, bibliotecar la Biblioteca de Studii Iudaice, Greta Cristina, doctorandă, Józsa K Lídia, masterandă, Flavia Craioveanu-Hațieganu, studentă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top