Lansat de CFR Cluj, Alvaro Pereira a fost transferat de Inter Milano pentru 12 milioane de euro!

Oficialii clubului portughez FC Porto au ajuns la un acord cu Inter Milano pentru transferul fundaşului uruguayan de bandă Alvaro Pereira, lansat în fotbalul mare de CFR Cluj.

Publicaţia italiană „La Gazzetta dello Sport” a anunţat în această dimineaţă mutarea, iar valoarea sumei de transfer este de 12 milioane de euro, dintre care 20% vor intra în conturile feroviarilor, adică 2.4 milioane de euro.

CFR l-a cedat pe Alvaro Pereira la FC Porto în vara anului 2009, contra sumei de 4,5 milioane de euro pentru 80 la sută din drepturile federative, astfel că ardelenii au făcut o superafacere. În total, ardelenii încasând, de pe urma lui Pereira, 6,9 milioane de euro!

Alvaro Pereira (26 de ani), căruia lusitanii îi stabiliseră o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro, a fost „ochit”, în 2008, de Arpad Paszkany. Şeful din Gruia a dispus imediat cumpărarea uruguayanului.

Inter se află în România, urmând să o înfrunte în această seară (ora 21.45, Digi Sport) pe FC Vaslui, în play-off-ul Ligii Europa, tratativele cu Porto fiind purtate chiar de patronul Massimo Moratti.

Pereira va debuta la Inter pe 2 septembrie, concurând pe post cu românul Cristi Chivu şi cu japonezul Yuto Nagatomo. Cel mai probabil, Chivu va fi folosit de acum încolo în centrul apărării, fie, în caz extrem, la „închidere”.

Leave a Reply

Top