Lecţia lui Ţenţer. “U” Mobitelco – Gaz Metan Miediaş 59-84

U Mobitelco“U” Mobitelco a suferit, sâmbătă, una dintre cele mai drastice înfrângeri în sezonul regulat, împotriva formaţiei antrenate de Marcel Ţenţer, fostul antrenor al lui “U” care a adus trofeul de campioană la Cluj după 15 ani de pauză. Partida a contat pentru etapa a XXI-a a Ligii Naţionale.

“U” Mobitelco BT – Gaz Metan Mediaş 59-84 (18-24, 13-29, 13-11, 15-20)

Baschetbaliştii de la “U” au încercat să obţină cea de-a şaptea victorie consecutivă în Liga Naţională, dar Mediaşul a fost o nucă prea tare pentru elevii lui Bavcevic, care au fost dominaţi categoric, fiind conduşi la un moment dat cu peste 20 de puncte.

Sala Sporturilor “Horia Demian” a fost arhiplină la întâlnirea cu Marcel Ţenţer şi Zoran Krstanovic, de data aceasta din postura de adversari. Suporterii nu au uitat ce au făcut aceştia pentru “U” Mobitelco şi i-au aplaudat la scenă deschisă, atât la începutul meciului, cât şi la final. Pe teren însă a fost doar o echipă: Gaz Metan Mediaş.

Alb-negrii au început în forţă primul sfert, coşurile de trei puncte ale lui Nikolov (2) au dus-o pe “U” Mobitelco în avantaj după primele patru minute (10-5), dar medieşenii au revenit şi s-au impus la finalul acestuia. În sfertul doi, “U” Mobitelco nu a mai contat deloc sub panou, echipa lui Ţenţer a dominat în totalitate, intrând la pauza mare cu un avantaj de peste douăzeci de puncte (31-53).

“U” Mobitelco a încercat să recupereze handicapul de puncte în sfertul al treilea, câştigat la limită (13-11), însă avantajul pe tabela electronică era în continuare greu de recuperat. Ultimul act a fost câştigat de oaspeţi, zvâcnirile de orgoliu ale clujenilor pe final n-au mai contat în limitarea proporţiilor scorului.

Marcatori:

“U” Mobitelco: Nikolov 15 (4 rec., 3 p.d.), Silvăşan 14 (2 rec.), Barnette 9 (16 rec., 3 p.d.), Strowbridge 7, Wright 7 (6 p.d., 3 rec.), Djapa 4 (5 rec.), Baciu 3.

Gaz Metan: Shiloh 17, Ivanovic 15 (6 rec.), Lilov 11, Mladenovic 9, Mandache 9 (5 rec.), Krstanovic 6, Nicoara 6, Dundjerski 6 (6 p.d.), Gutoaia 5.

“Au fost trei elemente fantastice în acest derby: a fost publicul nostru, fanii Mediaşului şi echipa Mediaşului. Din păcate, nu şi noi. Am jucat un meci foarte slab, poate cel mai slab din acest sezon, mental am căzut. A cântărit mult faptul că veneam după şase victorii consecutive şi a venit un meci în care nu am jucat deloc ca în celelalte partide, din punct de vedere tactic şi al concentrării. Am jucat slab ofensiv, cu excepţia primelor 4-5 minute, iar defensiv am jucat foarte-foarte slab. Am plănuit să facem un meci cu puncte puţine, dar am reuşit doar în sfertul al treilea, în primele două nu, iar ultimul a fost unul de rutină. Am luptat, am recuperat mai bine, dar per total, ce am plănuit nu a fost respectat. Vreau să felicit echipa Mediaşului, au avut procentaje excelente la doua şi trei puncte, dar ne-au distrus pe tranziţie. Nu am putut să le oprim tranziţia, au fugit mult mai mult decât noi. Acesta cred că este motivul înfrângerii. Am avut o seară proastă, a fost şi presiunea mentală a şirului de victorii, ştiam că dacă învingem rezolvam multe lucruri, dar, din nefericire, am clacat”, a fost concluzia antrenorului Niksa Bavcevic la finalul meciului.

“E o victorie specială! Astăzi, a fost un pic mai ciudat pentru mine, mă obişnuisem să stau în partea cealaltă! A fost un meci greu, pe care din fericire l-am câştigat. Nu este această adevărata diferenţă între cele două echipe. Clujul a prins un meci slab la aruncările de la distanţă, în timp ce meciul trecut a avut un procentaj extraodinar. Ne-am pregătit pentru acest lucru. Primul sfert dovedeşte că Nikolov este un jucător greu de oprit, însă, odată cu scurgerea timpului, am reuşit să oprim cheile principale ale Clujului, ceea ce a fost bine din punctul nostru de vedere. Am reuşit să înscriem aproape de fiecare dată când a trebuit. Sala a fost o atmosferă specială, senzaţională, este frumos la Cluj şi o asemenea atmosferă ar trebui să fie în fiecare sală din România. Dacă se va întâmpla asta, baschetul din România va fi mult mai bine cotat”, a declarat Marcel Ţenţer.

În etapa a XXII-a, “U” Mobitelco va juca în fieful formaţiei BC Timba Timişoara, pe 16 februarie, de la ora 20. Partida nu va fi transmisă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top