Lectorul Corina Anton, câştigătoarea premiului Marian Papahagi, din acest an

ubb1Universitatea Babeş-Bolyiai din Cluj-Napoca a acordat luni, 14 octombrie 2013, premiul Marian Papahagi, lectorului Corina Anton de la Universitatea din Bucureşti, pentru lucările sale ce tratează literatura Evului Mediu târziu şi a Renaşterii italiene. Evenimentul, aflat la ce-a de-a VI-a ediţie a avut loc în Aula Magna a universităţii clujene.

Comisia de evaluare a candidaturilor a desemnat-o câştigătoare pe lect. dr. Corina Anton, de la Universitatea din Bucureşti. Premiul a fost acordat în urma analizei operelor domniei sale. Aceste lucrări se concentrează pe literatura Evului Mediu târziu şi a Renaşterii italiene.

La evenimentul organizat de Universitatea Babeş-Bolyai, Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” din Bucureşti, Centrul Cultural Italian din Cluj şi Consulatul Onorific al Italiei la Cluj, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, au participat ambasadorul Italiei în România, E.S. Diego Brasioli, Preşedintele Senatului UBB, Pr. prof. dr. Ioan Chirilă, directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti, Ezio Peraro.

Premiul Marian Papahagi a fost instituit în anul 2008 în memoria renumitului italienist, critic literar şi traducător prof. dr. Marian Papahagi (1948-1999).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top