Legea Pensiilor a fost schimbate. Mai mulți români se pot pensiona mai devreme

Persoanele care au lucrat mai puțin de șase ani în grupa I de muncă ar putea ieși la pensie mai repede, după ce Senatul a aprobat miercuri o modificare la legea pensiilor in acest sens.

bani

Măsura vine în condițiile în care legislația în vigoare prevede că pot fi încadrati pentru reducerea vârstei de pensionare cei care au efectuat un stagiu minim de șase ani in grupa I de munca, scrie AvocatNet.ro.

Concret, Senatul a adoptat miercuri, in calitate de prima camera sesizata, proiectul de lege pentru modificarea si completarea art.55 si art.158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Documentul modifica Legea pensiilor, in sensul ca recunoaste grupa I de munca pentru toate persoanele care au cel putin 2 ani lucrati in aceasta grupa, ca fiind activitate desfasurata in conditii speciale.

Aceasta in conditiile in care, actualmente, legislatia stabileste ca doar cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani in grupa I de munca beneficiaza de reducerea varstei de pensionare.

“La stabilirea stagiului de cotizare realizat in conditii deosebite sunt luate in calcul, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, si perioadele de vechime in munca mai mici de 2 ani realizate in grupa I de munca si grupa a II-a de munca, pana la data de 1 aprilie 2001”, se precizeaza in proiectul de act normativ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top