Lenovo ar putea cumpara compania Blackberry

Grupul chinez Lenovo se pregăteşte pentru o posibilă ofertă pentru preluarea integrală a producătorului canadian de smartphone-uri BlackBerry, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate situaţiei.

blackberry

Producătorul de PC-uri şi smartphone-uri Lenovo a intrat într-un acord de confidenţialitate cu BlackBerry care îi permite să inspecteze în detaliu situaţia financiară a companiei canadiene, a afirmat una dintre surse.

Contactat de WSJ, un reprezentant al Lenovo a refuzat să comenteze informaţiile.

Un reprezentant al BlackBerry a afirmat că firma nu are de gând să facă vreun anunţ privind procesul de evaluare a alternativelor strategice înainte de aprobarea unei eventuale tranzacţii.

BlackBerry a închiat în luna septembrie un acord preliminar de preluare în valoar de 4,7 miliarde de dolari, cu un consorţiu de investitori canadieni condus de grupul de asigurări Fairfax Financial Holdings, unul dintre cei mai mari acţionari ai producătorului de smartphone-uri.

Lenovo este unul dintre cei mai importanţi investitori interesaţi să preia compania canadiană, potrivit unor surse. În cursă s-ar afla şi fondul Cerberus Capital Management, dar şi cofondatorul BlackBerry Mike Lazaridis.

BlackBerry a început în august să caute investitori interesaţi să preia compania, după mai mulţi ani de declin odată cu ascensiunea Apple şi Samsung pe piaţa smartphone-urilor.

Lenovo a preluat în 2004 divizia producătoare de PC-uri a grupului IBM, pentru 1,25 miliarde de dolari. În prezent, Lenovo se bate cu Hewlett-Packard (SUA) pentru prima poziţie pe piaţa computerelor personale după vânzări.

În acestă vară, compania chineză Shuangui International Holdings a preluat producătorul american de carne de porc Shithfield Foods pentru 4,7 miliarde de dolari.

Lenovo produce computere personale, smartphone-uri, tablete, servere şi periferice pentru computere, precum tastaturi şi mauşi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top