Lista padurarilor care au defrisat padurile din Somesul Rece, Maguri Racatau si Belis

Direcţia Silvică Cluj a dat publicitatii, in premiera, lista pădurarilor care au fost prinşi defrisand ilegal pădurile din Someşul Rece, Maguri Racatau si Belis. Autoritatile au efectuat o serie de controale si au constatat o mai multe abateri grave in ceea ce priveste paza fondului forestier din aceste aceste zone, potrivit unui comunicat remis presei.

defrisare paduri

Controalele au fost efectuate în perioada 9 – 25 mai în Districtul II şi Districtul III al Ocolului Silvic Someşul Rece, iar in urma lor s-a stabilit că în 7 din 12 cantoane se afla volume mari nejustificate de către titularii de canton.

Lista făcută de Direcţia Silvică Cluj îi cuprinde pe Bîlc Ioan (volum nejustificat de 645,8 mc, cu o valoare de 104.629 de lei), Toader Nicolae (volum nejustificat de 71,1 mc, cu o valoare de 9.560 de lei), Todea Gavril (volum nejustificat de 76,7 mc, cu o valoare de 17.562 de lei), Safta Simion (volum nejustificat de 188,7 mc, cu o valoare de 25.140 de lei), Tomoş Voicu (volum nejustificat de 1.712 mc, cu o valoare de 616.597 de lei), Mariş Valentin (volum nejustificat de 1.589,2 mc, cu o valoare de 210.716 de lei) şi Matiş Violin (volum nejustificat de 209,67 mc, cu o valoare de 45.355 de lei).

“La controlul exploatării masei lemnase din părţile exploatate pe suprafaţa parchetelor s-au constatat tăieri ilegale în volume foarte mari, în cazul cantoanelor unde titlari erau Tomoş Voicu şi Mariş Valentin. Datorită situaţiei create în zona Măguri Răcătău şi Mărişel au fost înregistrate presiuni ale cetăţenilor din zonă, în sensul că au fost oprite în trafic de către aceştia mijloacele auto care transportau masa lemnoasă contractată din părţi autorizate”, se arată în comunicat Directiei Silvice Cluj.

“Aceste fapte vor face obiectul cercetării administrative în cadrul comisiei de disciplină a Direcţiei Silvice Cluj şi se vor lua măsuri ce se impun în conformitate cu regulamentul de pază”, se mai precizeaza in comunicat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top