Locul 7 pentru scrimerul Radu Dărăban la Campionatele Europene

Scrimerul legitimat la CS Universitatea Cluj, Radu Dărăban, a participat la Campionatele Europene de Scrimă de la Montreux, Elveția, unde a reușit să se claseze pe locul 7 la floretă masculin.

radu daraban CSU Cluj floreta masculin scrima

Dărăban a ocupat locul al 3-lea în grupa preliminară, cu patru victorii și două înfrângeri, iar în primul tur pe tabloul eliminatoriu l-a învins pe polonezul Jakub Surwillo cu 15-11. În șaisprezecimi, clujeanul a trecut de ucraineanul Rostislav Hertsyk cu 15-14, iar pentru accederea în primii 8 a dispus de rusul Akhmatkhuzin Artur cu 15-12, însă a cedat în fața italianului Edoardo Luperi cu 15 la 5.

“Eu mi-am propus să fiu în primii 16, așa că sunt foarte mulțumit de rezultat, mai ales că nu s-a mai obținut intrarea în finală la Campionatele Europene de Floretă masculin de mai bine de 20 de ani”, a declarat Dărăban, citat de site-ul oficial u-cluj.ro.

Următoarea competiție pentru floretistul universitar este prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene din istorie, din perioada 12-28 iunie de la Baku, Azerbaidjan.

Leave a Reply

Top