Locuri de muncă pentru români în Danemarca, Norvegia şi Germania!

Cei care au cele mai mari şanse să-şi găsească un loc de muncă în străinătate sunt inginerii români, oferte pentru aceştia existând deja în Norvegia şi Germania, cu salarii de până la 110.000 de euro brut pe an, în timp ce in Danemarca sunt căutaţi lucrători agricoli, potrivit reţelei europene de ocupare EURES, citat de MEDIAFAX.

În regiunea Oyjord, Norvegia, sunt disponibile două posturi de inginer mecanic pentru rezolvarea problemelor tehnice, programare pe maşini de debitat cu jet de apă şi proiectare de echipamente pentru cuptoare de topire, incluzând maşini de găurit. Angajatorul oferă un salariu de 40.000 – 53.000 de euro brut/an, în funcţie de experienţă, venitul putând creşte dacă inginerul, după ceva timp, va fi în măsură să vorbească şi să scrie în limba norvegiană. Data de începere a contractului este 1 octombrie, programul de lucru fiind de 37,5 ore/săptămână.

Tot în Norvegia, la Oslo, sunt disponibile alte două posturi de inginer mecanic la o agenţie de consultanţă în sectorul petrolului şi gazelor naturale, care se ocupă cu oferte şi vânzări, studii, proiectare, planificare, achiziţii şi logistică, execuţie şi instalare, testare, punere în funcţiune şi operaţiuni de dezafectare pentru cinci platforme din domeniul petrolului şi gazelor naturale. În funcţie de experienţă, salariul variază de la 41 la 56 euro brut/oră, ajungând până la 110.000 euro brut/an.

În Oslo sunt vacante trei posturi de inginer electric echipamente de putere în petrol şi gaze, şi în acest caz veniturile putând ajunge la 110.000 de euro brut/an. În regiunea Hordaland din Norvegia este vacant şi un post de medic chirurg veterinar. Salariul oferit pentru acest post este de aproximativ 54.000 euro brut/an.

Tot în Norvegia, un centru NATO are disponibil un post de translator. Ocupantul acestui post trebuie să aibă abilitatea de a traduce texte generale şi tehnice din engleză şi franceză în norvegiană şi din norvegiană în engleză şi franceză, salariul de început fiind de aproximativ 9.500 de euro brut/lună.

În Danemarca sunt disponibile 25 de posturi de asistent de grădinar în sere, fiind căutaţi lucrători tineri care să aibă cunoştinţe foarte bune de limba engleză, să fi absolvit cel puţin liceul, să aibă experienţă de muncă practică şi să dorească să studieze, să muncească şi să trăiască în Danemarca timp de doi ani. Salariul de început va fi de 1.380 euro brut/lună, aplicabil până la sfârşitul lunii februarie 2013, conform contractului de muncă colectiv.

Tot în Danemarca, sunt disponibile 35 de locuri de stagiari în ferme de cultivare a legumelor şi fructelor de pădure, în sere de legume şi în livezi. Venitul salarial va fi de 1.380 euro brut/lună, după şase luni va creşte la 1.600 euro brut/lună, iar dacă lucrătorul a terminat studiile în 2011 sau 2012 şi are 25 ani, salariul va fi de aproximativ1.850 euro/lună. Din salariu vor fi reţinute contribuţiile sociale şi impozitul.

Ofertele în Germania sunt disponibile pentru un post tehnician inginer electric, unde angajatorul oferă un salariu de cel puţin 2.600 de euro brut/lună, un post de dezvoltator software, cu studii în ingineria electrică sau calculatoare şi experienţă în sistemul real de operare, pentru care salariul începe de la 35.000 de euro anual, şi două posturi de inginer electrician în Stuttgart, pentru un salariu de 40.000 – 45.000 euro brut/an.

Cei care doresc pot trimite un CV Europass în limba engleza la adresa de e-mail ot_eures@ajofm.anofm.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top