Lovitură dură pe piaţa media: Canalele trustului PRO nu vor mai fi transmise de Dolce din 3 ianuarie

Posturile deținute de PRO TV S.A. nu vor mai putea fi vizionate pe rețeaua DTH deținută de Romtelecom începând din 3 ianuarie, potrivit unui comunicat al companiei.

stirile-protv-cu-andreea-esca_2_size1

“Romtelecom nu a agreat condițiile de reînnoire cerute de Pro TV pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul PRO TV SA”.

În decursul negocierilor începute în luna septembrie, Romtelecom nu şi-a arătat disponibilitatea de a plăti pentru canalele PRO TV un preţ care să exprime valoarea corespunzătoare pe care canalele PRO TV o reprezintă în preţul plătit de fiecare abonat Romtelecom, se precizează în comunicat.

“Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea PRO TV şi a altor canale româneşti, care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare. PRO TV face în fiecare an investiţii masive în conţinut pentru a satisface aşteptările telespectatorilor. Este corect ca valoarea acestui conţinut, pentru care distribuitori precum Romtelecom obţin venituri din abonamente, să se reflecte în preţul pe care furnizorii acestor servicii îl vor plăti de acum înainte PRO TV”, a declarat Anca Budinschi, Director General PRO TV S.A.

Reprezentanții Romtelecom, compania care deține Dolce, au emis, la rândul lor, un comunicat în care au precizat că Romtelecom și ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom și că începând cu 3 ianuarie posturile „ar putea” să nu mai fie difuzate în rețeaua Dolce.

“ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creștere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienții Romtelecom”, au precizat reprezentanții companiei.

“În toată această perioadă, a negociat cu bună credință cu partenerul său, Pro TV S.A, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienților săi pentru a avea un abonament la un preț rezonabil”, au mai spus aceștia.

One thought on “Lovitură dură pe piaţa media: Canalele trustului PRO nu vor mai fi transmise de Dolce din 3 ianuarie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top