Luna noiembrie aduce un festival atipic la Cluj-Napoca – Heart Festival – 12-13 noiembrie 2016, Casa de Cultură a Studenților

Festivalul de teatru inițiatic “HEART FESTIVAL” își propune să aducă în peisajul cultural al Clujului un alt fel de teatru, în care esotericul se împletește cu arta, limitele dintre om și scenă sunt eliminate, iar misticul își face loc pe scena Casei de Cultura a Studenților, timp de două zile, în 12-13 noiembrie 2016.

heart festival 2016

Este vorba de acea formă de artă care îți dă fiori și în același timp te pune pe gânduri, care folosește simboluri, povești de dragoste despre suflet. Un fel de teatru neobișnuit care vine din inimă și îți dă acel sentiment de “acasă”, de întoarcere într-un timp și spatiu al sufletului în care îți este ușor să te regăsești.

Arta obiectiva este arta care transforma si lasa urme in constiinta spectatorului. Pleci din sala de spectacol fiind un pic mai aproape de sufletul tau decat ai venit.

Trupele de teatru participante vin din Bucuresti, Brasov, Budapesta, Oradea, Sf Gheorghe si Cluj. Vin cu o experienta bogata in teatru si pregatiti sa ne uimeasca. Cei mai multi sunt absolventi ai Academiei de Teatru din Bucuresti si din alte orase, tineri care privesc arta ca fiind o cale de transformare si care si-au propus sa intoarca arta dramatica la izvoarele sale magice, initiatice. Pentru ei, rolurile nu sunt niste masti pe care le parasesc in culise dupa terminarea spectacolului, ci sunt lectii personale care odata inavatate, pot fi apoi infatisate publicului.

Festivalul se va desfasura sub forma unui concurs cu premii care vor fi acordate de un juriu format din actori si regizori consacrati. Astfel, vom trai impreuna cu actorii emotiile dinaintea premierii, sperantele prin care fiecare isi doreste sa isi depaseasca limitele si sa fie intr-o competitie cu el insusi, cu cea mai buna versiune a sa ca actor.

Invitați speciali ai evenimentului vor fi actorul Ioan Gyuri Pascu și Teatru Spiritual.

Juriul Heart Festival va fi format din:

Sorin Misirianțu – Actor la Teatrul Naţional din Cluj din anul 1995.

Absolvent al Departamentului de Teatru al Facultăţii de Litere, specializarea Regie, promoţia 2002, clasa Andreea Vulpe şi Tudor Chirilă si al Departamentul de Teatru al Facultăţii de Litere, specializarea Actorie, promoţia 1995, clasa Sorana Coroamă-Stanca.

Daniela Marin – Scriitoare si regizoare.

A infiintat Compania de Teatru Spiritual impreuna cu Ioan Gyuri Pascu si Daria Gănescu.

Dan Victor – A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, Bucuresti, specialitatea: regie de teatru.

Programul spectacolelor poate fi urmărit AICI, iar prețurile biletelor sunt următoarele:

Bilete pentru fiecare spectacol:

  • 15 ron/ loc in sectoarele din spate
  • 25 ron/ loc in sectoarele din fata

Bilete pentru galele de deschidere si de premiere:

  • 20 ron/ loc in sectoarele din spate
  • 35 ron/ loc in sectoarele din fata

Abonamente pentru cele 2 zile de festival:

  • 60 ron/ loc in sectoarele din spate
  • 100 ron/ loc in sectoarele din fata

Mai multe detalii despre procesul de achiziție al biletelor puteți afla de AICI.

Heart Festival este organizat de Asociația Părinte în Florești.

Leave a Reply

Loading...
Top