“Magicianul” Marian Râlea şi actorul Sorin Leoveanu, angajati ai Teatrului National din Cluj

Actorul Marian Râlea, nascut in Turda, cunoscut publicului larg pentru rolul magicianului din emisiunea TV “Abracadabra”, dar si Sorin Leoveanu, sunt angajati ai Teatrului National din Cluj incepand cu aceasta stagiune, a anuntat directorul Mihai Măniuţiu.

marian ralea

“Marian Râlea şi Sorin Leoveanu sunt angajaţii noştri”, a anunţat directorul Teatrului Naţional din Cluj, Mihai Măniuţiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Marian Râlea a mai lucrat cu noi. Va juca în noiembrie un spectacol pentru copii, din două spectacole vom face practic unul, asta şi pentru că nu avem suficienţi bani pentru un decor nou. Spectacolul respectiv va fi prima lui sarcină de serviciu”, a precizat Măniuţiu.

Născut în 1957 la Turda, Marian Râlea, absolvent al Academiei de Teatru și Film din București, promoția 1982, este unul din actorii care se bucură de apreciere în peisajul teatral românesc. A jucat în zeci de spectacole la diverse teatre din Bucureşti şi din ţară, a fost nominalizat, în 2012, la premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Saşa Saveliev din spectacolul “Îngropaţi-mă pe după plintă”. Totuşi actorul a rămas în memoria publicului larg cu rolul de amfitrion al emisiunii “Abracadabra”, difuzată în anii ’90, mai întâi la TVR 1, apoi la Pro Tv.

Sorin Leoveanu, născut în 1974, absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Târgu-Mureş, secţia Actorie, este unul din cei mai bine cotaţi tineri actori din spaţiul autohton. A jucat în numeroase spectacole la Teatrul Naţional din Craiova, dar şi la teatre din Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi şi Cluj-Napoca. S-a bucurat de apreciere deosebită pentru mai multe roluri, între care şi rolul titular din spectacolul “Hamlet”, regizat de Vlad Mugur în 2001 la Teatrul Naţional din Cluj. În 2012 a obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Caligula, din spectacolul cu acelaşi titlu de la Teatrul Naţional din Craiova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top