Marius Copil aduce primul punct României în meciul de Cupa Davis cu Polonia!

Cel mai bine cotat jucător al echipei de Cupa Davis a României, Marius Copil (81 ATP), a deschis confruntatea cu reprezentativa Poloniei cu o victorie în două seturi, fără prea mari emoții, scor 6-2 / 6-4, împotriva primei rachete a oaspeților, Kamil Majchrzak (187 ATP), în primul meci al întâlnirii din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Africa/Europa.

După un prim set câștigat fără probleme de Marius, în 35 de minute de joc, setul secund a fost ceva mai disputat și captivant. Polonezul a avut o evoluție mult mai curajoasă și determinată, dar experiența lui Copil și-a spus cuvântul, aducând astfel primul punct României. Setul doi s-a încheiat cu 6-4 în 41 de minute de joc.

Meciul a durat o oră și 16 minute.

În al doilea meci al zilei de sâmbătă Adrian Ungur (674 ATP) îl va întâlni pe Hubert Hurkacz (95 ATP).

Duminică, 16 septembrie, de la ora 12, ziua începe cu întâlnirea de dublu, Horia Tecau/ Florin Mergea – Lukasz Kubot/Marcin Matkowsi, iar apoi se vor juca celelalte două partide de simplu: Marius Copil – Hubert Hurkacz și Adrian Ungur – Kamil Majchrzak.

Meciul de Cupa Davis dintre România și Polonia are loc în acest weekend, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar echipa care va câștiga această partidă va obține calificarea în prima grupă mondială.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top