Marşul Speranţei, de la Cluj la Bucureşti, pentru o justiţie independentă!

Un grup de clujeni au pornit astăzi, de la Cluj-Napoca la Bucureşti, pentru a susţine justiţia independentă.

Sătul de gustul “amărăciunii” pe care o resimte de 28 de ani văzând că România încă n-a avut parte de schimbarea pe care o merită şi pentru care în ’89 s-a murit, clujeanul Sorin Bobiş dă semnalul de mobilizare, printr-un marş dinspre Cluj spre Bucureşti.

Plecarea în marşul ce va dura 11 zile a avut loc miercuri dimineaţă, la ora 10.00, la Clopot – monument al memorandiştilor unde se adună lumea pentru manifestaţii – participanţii urmând să ajungă în Bucureşti pe 20, chiar în ziua mega-protestului din Capitală.

Demersul a fost iniţiat de clujeanul Sorin Bobiş, un horticultor în vârstă de 51 de ani, care porneşte în acest marş în speranţa unei mult-aşteptate schimbări în această ţară, o schimbare la care speră de 28 de ani.

Grupul îşi propune să parcurgă în fiecare zi circa 40 de kilometri. Oamenii vor merge pe jos, fiind urmaţi însă de o maşină, care le va duce bagaje.

“Suntem aici şi facem asta pentru că vrem, aşa pas cu pas, să ne apropiem de ce am câştigat în 1989 şi am pierdut după aceea. Am spus de multe ori că s-a întâmplat un lucru pe care nu credeam că se poate întâmpla, să ne întoarcem la vremurile acelea.

Aveam 23 ani la Revoluţie şi am ieşit în stradă şi atunci. Sunt lucruri pe care nu poţi să le uiţi”, a declarat unul dintre iniţiatorii acestui demers.

“Grupul de persoane Marsul sperantei, pleaca mâine, 10 Ianuarie 2018, la ora 10 AM de la Cluj Napoca, în direcţia Turda, Târgu Mureş, Sighişoara, Braşov, Ploieşti, Bucureşti – Piata Universităţii.

Grupul are în compunere şi 4 nevăzători. Numerotarea acestora se face începând cu participantul nr. 1 chiar de la Cluj, urmând cu indivizii numerele 2, 3 şi 4, de la Sighisoara.

Marşul circula cu oprire în toate staţiile si haltele.

Persoanele care i-au condus pe călători la grup, sunt rugate să nu coboare din Mers.

Biletele au fost puse în circulaţie la toate casele şi ghişeele Sperantei, însă pe de altă parte, toti pasagerii pot circula fara probleme chiar si cu naşul, din oricare punct şi pe orice distanţă de pe traseu.

Deocamdata, semneaza fisa de parcurs:

Gita Reka Denes, Sorin Bobis, Cristinel Ciolacu, Gheorghe Bratu, Valeriu Borsan, Ionel Popa, George Virgolici şi Valeriu Borsan”, se arată într-un mesaj postat pe pagina evenimentului.

Mai multe informaţii pe pagina evenimentului.

VIDEO

Sâmbătă, 20 ianuarie, va avea loc cel mai mare protest al începutului de an, în Piaţa Victoriei, la care se vor alătura mii de români din toate colţurile ţării.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top