Maşinile Ferrari vor fi istorie pentru italieni!

Maşinile Ferrari 458 nu au fost foarte răspândite în Italia, iar acum aceste vehicule pot fi întâlnite tot mai rar pe străzile italiene, pe fondul crizei, potrivit Bloomberg.

Datorită faptului că Italia a ajuns la cea de a patra recesiune după 2001, statul din Cizmă a fost nevoit să reducă semnificativ cheltuielile publice, lucru care a dus la o scădere considerabilă a pieţei de produse de lux, printre care şi autoturismele de lux. Valoare unei maşini Ferrari 458 este de 204.000 de euro.

“Italia a fost unul din liderii la numărul de maşini sport scumpe şi faptul că ele dispar de pe străzi arată cât de mult a fost lovită ţara de criză”, a declarat decanul adjunct al Şcolii de Afaceri de pe lângă Politehnica din Milano, Giuliano Noci.

Criza a afectat în special mărci cunoscute, cum ar fi Ferrari şi Maserati (Fiat Group). Vânzările de astfel de maşini se vor reduce către sfârşitul acestui an, potrivit prognozelor IHS Automative, cu aproximativ 50%, până la 593 de unităţi.

Sub conducerea premierului Mario Monti, guvernul italian se luptă din greu cu datoriile, care la ora actuală însumează 2.000 de miliarde de euro. Pe cale de consecinţă, cheltuielile publice au fost tăiate cu 20 miliarde de euro.

În plus, ca parte a reformei bugetare guvernul a crescut taxele. Astfe, proprietarul unui Lamborghini Aventador, în valoare de 316.000 euro ar trebui să plătească taxe anuale în valoare de 8.400 de euro pe an, cu 6.600 mai mult decât înaintea introducerii noilor reglementări.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top