McDonald’s afişează începând de astăzi caloriile pe meniu în restaurantele din America!

Cel mai mare lanţ de restaurante din lume, McDonald’s, a cedat presiunii opiniei publice şi legislaţiei propuse şi a început de astăzi să afişeze caloriile produselor pe care le comercializează pe meniuri. În Europa lucrurile stau altfel.

De astăzi, McDonald’s, cel mai mare lanţ de restaurante tip fast-food din lume, va afişa pe meniurile din cele 14.000 de unităţi din Statele Unite Ale Americii informaţii despre numărul de calorii din fiecare produs alimentar comercializat, informează presa americană. Luată în urma presiunilor din partea comunităţii civile, decizia de a informa clienţii cu privire la numărul de calorii nu se va răsfrânge însă şi asupra consumatorilor din Europa, au declarat oficialii McDonald’s România.

“Pentru moment, McDonald’s nu va implementa afişarea de informaţii nutriţionale pe meniul din restaurante la nivelul întregii Europe. Vom continua însă să revizuim modalităţile de a oferi informaţii clienţilor noştri şi pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii în ceea ce priveşte alimentaţia”, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii McDonald’s România.

Europenii caută pe site informaţiile

Oficialii din România ai lanţului de fast-food originar din America susţin însă că şi clienţii din Europa şi implicit din România au acces la informaţii cu privire la conţinutul alimentelor pe care le vând în restaurante. Aceştia trebuie însă să acceseze internetul pentru a putea a afla ce mănâncă. “McDonald’s este lider în industrie prin furnizarea de informaţii nutriţionale de peste 20 de ani. Informaţiile nutriţionale sunt la îndemâna clienţilor noştri, ele fiind prezente pe ambalajele produselor, pe site-urile www.mcdonalds.ro si www.mcdonaldsmenu.info şi de asemenea în materialele informaţionale din toate cele 64 de restaurante din ţară”, mai spun reprezentanţii Mc Donald’s România. Potrivit acestora, acţiunile companiei sunt “sunt ghidate de nevoile şi preferinţele diverse ale clienţilor”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top