Medalie de argint pentru Corina Căprioriu și Andreea Chițu la Mondialul de Judo de la Astana, Kazahstan

Judoka Universităţii Cluj, Corina Căprioriu, a obţinut astăzi medalia de argint la categoria 57 kg, la Campionatul Mondial de Judo pentru seniori de la Astana, Kazahstan.

corina caprioriu

Căprioriu a trecut în calificări pe rând de Bellorin Concepcion (Spania) şi Durbach Manon (Luxemburg), ambele meciuri fiind câştigate prin Ippon. În sferturile de finală, judoka universitară a câştigat în faţa unguroaicei Hedvig Karakas, în semifinală s-a impus în faţa canadiencei Beauchemin-Pinard Catherine, însă a pierdut medalia de aur în faţa sportivei Kaori Matsumoto, din Japonia.

Cea de-a doua reprezentată a României la categoria 57 kg, Loredana Ohâi, s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă prin yuko de portugheza Telma Monteiro, cvadruplă vicecampioană mondială. În primele două tururi, Ohâi reușise să treacă de Po Sum Leung (Hong Kong) și Arleta Podolak (Polonia).

România are până acum două medalii de argint, după ce Andreea Chițu a pierdut, marți, finala categoriei 52 kg, tot în fața unei japoneze (Misato Nakamura).

În continuare, pentru România vor evolua cei patru băieți deplasați la Astana, Cristian Bodîrlău, Denis Mititelu (ambii la cat. 81 kg), Valentin Radu (100 kg) și Daniel Natea (+100 kg).

Leave a Reply

Top