Medicamentul Fervex va fi retras de pe piata din toata Europa

fervexMedicamentul antigripal Fervex va fi retras de pe piaţă europeana, potrivit unui anunt facut de autorităţile române. Medicamentul este suspectat că ar conţine floră microbiană atipică, după cum a confirmat pentru adevarul.ro Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMD).

“Medicamentul va fi retras nu doar din România, ci din întraga Uniune Europeană. Am primit o alertă prin sistemul de alertă rapidă, notificarea a plecat din Franţa. Practic, va fi retras tot ce înseamnă loturi existente de Fervex, până ce vom avea mai multe informaţii referitoare la acele suspiciuni”, a declarat Savu, preşedintele ANM.

Reacţiile nu sunt foarte grave, ci constau în stări de vomă, greaţă, diaree, atât la copii, cât şi al adulţi.

In urma unui control de rutina efectuat in Franta s-a descoperit în Fervexul cu aromă de căpşuni, care nu se comercializează în România, nişte bacterii atipice, astfel s-a decis retragerea acestuia ca o măsură de precauţie. Potrivit analizelor în patru loturi de Fervex a fost identificată prezenţa bacteriei Enterococcus faecalis, o bacterie care poate provoca infecţii la nivelul tractului digestiv.

Leave a Reply

Top