MEGA IMAGE isi pregateste intrarea pe piata clujeana

Retailerul belgian Mega Image, cel mai important si extins lant de supermarket-uri din Romania, a inceput procesul de recreutare pentru magazinele din judetul Cluj, unde are deja deschise câteva zeci de poziţii, scrie Ziarul Financiar.

mega-image

Primele magazine din zonă ar ur­ma să fie inaugurate în primăvara anului 2017, po­trivit surselor ZF, iar oraşele de pe lis­tă sunt Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Huedin şi Turda. În acestea sunt de altfel deschise primele poziţii.

Pentru Mega Image aceasta este pri­ma ieşire în zona centrală a ţării, în con­textul în care până acum retai­le­rul a deschis magazine pe o rază de ma­ximum 250 de kilometri în jurul Capitalei.

Mai mult, peste 80% din totalul magazinelor au fost deschise în Bucureşti şi împrejurimi pentru că aceasta este zona cu cea mai mare putere de cumpărare.

Cluj-Napoca este după Bucureşti cel mai dezvoltat oraş din ţară, atât din punctul de vedere al investiţiilor primite, cât şi al salariilor medii şi deci al puterii de cumpărare. La fel ca şi în Capitală, Mega Image va aplica în judeţul Cluj o strategie si­mi­lară, urmând să deschidă magazine atât în reşedinţa de judeţ, cât şi în împrejurimi. Compania va deschide de la zero primele magazine din ju­de­ţul Cluj fără să preia vreo reţea deja exis­tentă, potrivit datelor ZF. Oficia­lii Mega Image nu au dorit să ofere informaţii cu privire la acest subiect.

În 2015 belgienii au ajuns la afaceri de 3.5 mld. lei (780 mil. euro) după un avans de 26%.

Leave a Reply

Loading...
Top