Mesajul unuia dintre patronii clubului Colectiv după tragedia care a îndoliat o țară întreagă. “Sunt împietrit de durerea din mine și din jurul meu”

Costin Mincu, unul dintre cei trei acționari de la clubul Colectiv a transmis un mesaj incredibil prin intermediul avocatului său, Vlad Hosu.

patron club colectiv bucuresti

În clubul lui au sfârșit tragic 32 de oameni și alți peste 140 au fost grav răniți în urma tragediei din 30 octombrie din București.

Este vorba despre Costin Mincu, unul dintre cei 3 patroni de la clubul Colectiv. Acesta a trasmis un mesaj prin intermediul avocatului său, prin care își exprimă durerea și regretul pentru cele întâmplate în fatidica noapte.

“Sunt împietrit de durerea din mine și din jurul meu. Am pierdut colegi și prieteni dragi în noaptea care ne-a îndoliat pe toți. Alții se zbat la margine de viață, pe paturi de spitale. Sunt cu ei, cu toți, în gând în fiecare clipă de acum și până când voi închide ochii.
Am vrut să fac din Colectiv o poveste frumoasă, pentru că am crezut mereu în pasiunea mea cea mai mare: muzica. Povestea s-a sfârșit printr-un coșmar. O parte din mine a murit pe 30 octombrie la Colectiv. Aș vrea să pot șterge lacrimile de pe obrajii celor care i plâng pe cei care s-au dus. În schimb, nu pot decât să stau cu capul plecat în fața judecății. Regret enorm tot ce s-a întâmplat
, este declarația lui Costin Mincu, unul dintre patronii de la clubul Colectiv din Capitală, acolo unde un incendiu devastator a ucis 32 de oameni și a rănit grav peste 140.

Acţionarii clubului Colectiv din Capitală, unde 32 de persoane au murit, iar alte peste 140 au fost rănite într-un incendiu izbucnit în timpul unui concert, sunt Alin George Anastasescu (47% din acțiunile societății), Paul Cătălin Gancea (30%) și Costin Mincu (23%).

Acţionarii de la Colectiv au fost puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În cazul primei acuzaţii, Codul Penal prevede o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani, însă în situaţii precum cea de faţă în care numărul victimelor este mai mare de două persoane, pedeapsa se poate majora cu cel puţin încă jumătate. Ceea ce înseamnă că patronii de la Colectiv riscă pentru această infracţiuni 10 ani şi jumătate de închisoare.

În cazul acuzaţiei de vătămare corporală din culpă, pedeapsa este între 6 luni şi 3 ani sau amendă, însă având vedere numărul mare de victime, şi în această situaţie limitele de pedeapsă se majorează cu o treime, rezultând cel mult patru ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top