Michael Phelps riscă să-şi piardă toate medaliile de la Londra din cauza a două fotografii!

Cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, Michael Phelps, şi-ar putea pierde medaliile câştigate la Londra datorită unei apariţii într-o campanie publicitară a mărcii de articole de lux Louis Vuitton.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, în data de 13 august au apărut pe Internet două fotografii în care înotătorul american Michael Phelps apare într-o reclamă la marca Louis Vuitton, alături de fosta gimnastă rusă Larissa Latînina.

Într-una dintre fotografiile apărute pe Twitter, multiplul campion de nataţie este îmbrăcat într-un costum elegant, aşezat pe o canapea, la un ceai alături de Larissa Latînina (77 de ani). Michael Phelps are o geantă Louis Vuitton la picioare.

Într-o altă imagine, sportivul american apare într-o cadă de baie, purtând doar un slip şi având ochelarii de nataţie pe frunte. Lângă cadă este aşezată o geantă Vuitton.

Cele două fotografii l-ar putea costa pe Phelps medalia pentru că, potrivit articolului 40 din Regulamentul Comitetului Olimpic Internaţional, sportivii nu au voie să participe la campanii publicitare în perioada 18 iulie – 16 august.

Casa Louis Vuitton a anunţat, joi, că această campanie, în care apare Michael Phelps, se înscrie în strategia mărcii de a se asocia cu “figuri emblematice, care întruchipează un sens de realizare şi de angajament”.

Dacă se va dovedi că reclamele aveau ca dată oficială de apariţie ziua de 16 august şi că fotografiile au fost piratate, atunci Michael Phelps ar putea scăpa de sancţiuni. În caz contrar însă, el riscă să-şi piardă medaliile, şase la număr (patru de aur şi două de argint). s

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top