Michelin dă startul celei de a patra ediţii a evenimentului “Zilele Siguranţei Rutiere”, la Zalău

Michelin organizează pe 13 iunie, în intervalul 10:00 – 18:00, la Zalău, cea de a patra ediţie a evenimentului “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin”, pe Platoul de Marmură.

Zilele Sigurantei Rutiere Michelin-w800-h600

Evenimentul Michelin ce aduce împreună întreaga familie, copii, adolescenţi şi adulţi, va demonstra într-o manieră interactivă şi neconvenţională importanţa regulilor de siguranţă rutieră.

Ediţia din acest an a evenimentului “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” va integra activităţi diverse, care vor ajuta participanţii de toate vârstele să înţeleagă şi să asimileze cele 10 Reguli de Aur ale Siguranţei Rutiere.

Sub conceptul umbrelă De eşti mic sau de eşti mare, Siguranţa e foarte tare! participanţii de toate vârstele vor fi implicaţi în concursuri şi activităţi interactive, şi vor fi invitaţi să pedaleze şi să adune kilometri de Siguranţă Rutieră, pe care Michelin îi va transforma ulterior în treceri de pietoni renovate în Zalău. Pentru a se implica activ la refacerea trecerilor de pietoni din Zalău, participanţii trebuie să vină la eveniment şi să se urce pe una din cele cinci biciclete statice conectate la un sistem inteligent ce transformă fiecare secundă de pedalat în kilometri de siguranţă. Nu contează vârsta, ci dorinţa de a ajuta. La fiecare zece kilometri pedalaţi, Michelin trasează o linie din trecerile de pietoni care au nevoie de recondiţionare.

“În această ediţie a evenimentului ‘Zilele Siguranţei Rutiere Michelin’ le oferim salăjenilor ocazia de a contribui la creşterea siguranţei rutiere, pedalând şi strângând kilometri de siguranţă rutieră pe care Michelin îi transformă în treceri de pietoni renovate. Michelin continuă să încurajeze experimentarea celor 10 reguli de aur ale siguranţei rutiere prin acţiuni interactive şi distractive pentru întreaga familie”, a spus Sean Parry, Director General Platformă Industrială Michelin Zalău.

Participanţii înscrişi la eveniment vor participa automat la o tombolă, iar cei mai norocoşi pot câştiga unul din cele 3 Cursuri de Conducere defensivă. Toţi cei care doresc să afle mai multe despre eveniment şi să cunoască programul pregătit de Michelin o pot face pe site-ul www.zilelesigurantei.ro.

Michelin România susţine permanent educaţia rutieră a copiilor şi a adulţilor. Cele “10 Reguli de Aur” ale siguranţei rutiere care stau la baza evenimentului ‘Zilele Siguranţei Rutiere Michelin’ au fost dezvoltate la nivel global de Michelin împreună cu Federaţia Internaţională de Automobilism fiind adaptate şi comunicate apoi la nivel local. Această campanie ilustrează relaţia specială dintre şofer şi automobil: o combinaţie între plăcere şi comportament responsabil. Iată cele 10 reguli de care toată lumea trebuie să ţină cont:

#1 Fii mereu în siguranţă! – Fie ca eşti şofer sau pasager, întotdeauna poartă centura de siguranţă.
#2 Uniţi prin Codul Rutier! – Regulile Codului Rutier sunt făcute pentru a ne proteja: haideţi să le respectăm!
#3 Fie că eşti iute ca un iepure sau lent ca o ţestoasă, trebuie să respecţi limita de viteză – Pentru siguranţa ta şi a celor din jur, te rugăm să fii întotdeauna atent la limita de viteză.
#4 Verifică presiunea – Verifică presiunea şi uzura anvelopelor în mod constant. Nu uita de roata de rezervă!
#5 Ia-ţi la revedere pentru moment! – Când eşti sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor, nu te urca la volan.
#6 Protejează-i visele! – La drum, aşează copilul în scaunul special construit pentru siguranţa lui.
#7 Rămâi mereu atent la condus! – Nu folosi telefonul mobil în timp ce conduci.
#8 Odihneşte-te şi vei ajunge departe. Şi tu, şi maşina. – Dacă te simţi somnoros sau obosit, trage pe dreapta pentru a te odihni!
#9 Iubeşte-o, poart-o! – Pe bicicletă, scuter sau motocicletă, poartă întotdeauna casca de protecţie.
#10 Să îi respecţi pe ceilalţi înseamnă să te respecţi pe tine! – Fii politicos în trafic şi atent la cei din jurul tău!

Totodată, “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” susţin iniţiativa internaţională #SaveKidsLives despre care puteţi afla mai multe detalii despre program şi cum vă puteţi implica pe www.savekidslives2015.org

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top