Mici cu salmonella depozitati la Kaufland, retrasi de pe piata in toata tara

miciCarne de mici infestată cu salmonella a fost confiscată în toată țara și va fi distrusă. Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Cluj au confiscat zeci de caserole.

Carnea de mici congelată în care s-a depistat salmonella era depozitată la Kaufland Ploieşti.

“În urmă verificărilor interne din punct de vedere al siguranţei calităţii efectuate în mod periodic de Kaufland la Centrul Logistic din Ploieşti, s-a constatat, la un singur articol de la un singur furnizor, o suspiciune de infestare cu salmonella. Este vorba de un produs congelat, mici congelaţi Delicia cu carne de pasăre – 1 kilogram, cu termen de valabilitate 23.10.2013”, spun reprezentanţii companiei, citați de Mediafax.

Reprezentantii Kaufland susțin că aceste sortiment se vinde mult mai puțin în comparaţie cu celelalte produse de carne de mici. Acestia mai atrag atenţia că nu a fost găsită salmonella în carne de mici proaspătă şi că articolele congelate care conţin carne de pasăre sunt predispuse la infestare cu salmonella. “Micii care nu conţin carne de pasăre sunt siguri pentru consum”, se arată în încheiere.

Autoritatea Naţional Sanitar Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunța luni seara că a fost găsită carne de mici infestată cu salmonella în urma unui control din 30 mai, când au fost prelevate de la un depozit de produse congelate cinci probe din carne preparată pentru mici, produsă de o unitate de procesare a cărnii din Neamţ.

Depozitul de produse congelate a primit, în data de 29 aprilie 2013, cantitatea de 840 de kilograme de carne preparată de mici. Până la data de 7 iunie a fost livrată, în 23 de judeţe, o cantitate de 635 de kilograme.

Celelalte 205 kilograme de produs, care se aflau în stoc, au fost reţinute în depozitele din judeţul Prahova.

Reprezentanții DSV Cluj au precizat că a fost retrasă din consum cantitatea de 10 kilograme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top