Migdalele, o gustare perfecta

Migdalele pot fi o gustare perfecta atunci cand esti pe fuga, cand esti la birou sau ai o zi mai aglomerata.

Iată 10 dintre cele mai importante beneficii pe care ţi le aduc migdalele:

1. Migdalele sunt bogate atât in vitamina E contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor, însă, conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.
2. În ciuda faptului că sunt foarte mici, migdalele au un conţinut mare de fibre şi proteine. De exemplu, un sfert de cană de migdale conţine 7.62 grame proteine.
3. Consumând 10 migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia si creşterea numărului de celule roşii din sânge.
4. Datorită conţinutului optim de calorii, pot fi consumate între mese, în special de către persoanele care urmează un regim alimentar.
5. Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei.
6. În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
7. Consumul zilnic a 7-10 migdale ajută la îmbunătăţirea memoriei. Amintiţi-vă însă că ar trebui să fie consumate pe stomacul gol.
8. Frunzele de migdal sunt utilizate în scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de migdale are proprietăţi sedative, care ajută la relaxare şi calmare.
9. Migalele sunt extrem de versatile, deoarece le putem consuma atât în feluri sărate de mâncare, cât şi în dulciuri.
10. Uleiul de migdale este utilizat la întreţinerea părului şi a pielii, deoarece hrăneşte rădăcina de par şi atât parul, cat si pielea îşi recapăta strălucirea. Îl putem folosi, de asemenea, pentru îndepărtarea pielii uscate de pe mâini şi picioare.

Sursa: patriciarusu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.