Miliarde de locuitori din lume au sărbători azi Ziua Internaţională Pământului

planetaAnul acesta, pe 22 aprilie 2013, miliarde de locuitori ai planetei au aniversat Ziua Internaţională a Pământului prin intermediul unor evenimente având ca temă efectele schimbărilor climatice.

Potrivit Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), în întreaga lume s-au derulat în cursul zilei de azi manifestări pe tema efectelor schimbărilor climatice şi acţiuni ce au ca scop găsirea celor mai eficiente modalităţi de protejare a mediul înconjurător.

Înfiinţată în anul 1970 de către senatorul american Gaylord Nelson, când populaţia SUA s-a confruntat cu creşterea accelerată a preţurilor la carburanţi şi un nivel din ce în ce mai ridicat al poluării aerului, Ziua Pământului a devenit o ocazie a acţiunilor de conştientizare a populaţiei globale pentru conservarea sănătăţii naturii şi reducerii impactului uman asupra acesteia.

Pentru marcarea Zilei Internaţionale a Pământului, Romfilatelia lansează o nouă emisiune de mărci poştale alcătuită dintr-un timbru poştal cu valoarea nominală de 5,00 lei şi un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost realizate coli de 28 de timbre şi minicoli de opt timbre plus o vinietă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top