Ministerul Educaţiei vrea să investească 960 milioane lei în ebook-readere!

Guvernul nu are bani de salarii şi pensii, dar se gândeşte să aducă tehnologia din şcolile româneşti la un nou nivel. Ministerul Educaţiei a propus un proiect prin intermediul căruia manualele şcolare tradiţionale să fie înlocuite cu ebook-readere.

În situaţia în care proiectul ar urma să fie aprobat, pentru cei aproximativ 3.200.000 de elevi din toată ţara ar trebui achiziţionate ebook-readere în valoare de 960 de milioane de lei. În condiţiile în care, la momentul de faţă, foarte mulţi dintre elevii din zonele mai sărace nu ştiu, nici măcar, cum arată un calculator, cu atât mai puţin să folosească un e-book, proiectul începe să devină din ce în ce mai hilar. Ministerul Educaţiei justifică propunerea plină de snobism prin faptul că pentru acest proiect ar putea fi accesate fonduri europene.

Totuşi există un avantaj în dotarea tuturor elevilor cu ebook-readere. În acest fel, ghiozdanele lor vor fi mult mai uşoare, scăzând, astfel, riscul de scolioză şi cifoză în rândul tinerilor.

Propunerea aceasta devine şi mai caraghioasă în contextul în care ţări occidenatale precum Franţa, Germania, S.U.A. sau Marea Britanie utilizează în continuare fără probleme manualele tradiţionale. Coreea de Sud este, de altfel, singura ţară din lume ce a înlocuit definitiv manualele cu tablete şi ebook-readere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top