Mitropolitul Clujului: “Familiile să facă măcar trei copii; Unul dintre ei pentru țară și biserică”

Familiile să facă 3 copii – dintre aceștia, unul să fie pentru țară și biserică. Este recomandarea făcută ieri de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, înainte de startul “Marșului pentru viață”, acțiunea împotriva avortului desfășurată la nivel național.

Astfel de marșuri au avut loc ieri în mai multe orașe.

“Din punct de vedere pragmatic, ţara nu s-ar prăbuşi dacă toate tinerele familii din România ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică. Dacă ar fi aşa, atunci nu ne-am prăbuşi demografic. Din nefericire, familii care au putere economică se limitează să aibă un copil, maximum doi şi gata. Mulţi dintre ei nu vor putea întemeia o familie şi vedeţi care este rezultatul. Ne doare inima şi constatăm cum o sumedenie de sate dispar”
, a spus mitropolitul Clujului înainte ca oamenii adunaţi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca să plece în marş pe străzile din oraş.

Declarația Mitropolitului Clujului vine în contextul în care în aceste zile a avut loc Marșul pentru Viață, prin care organizatorii nu sunt de acord cu avortul și susțin că în România s-au făcut, din 1958 încoace, peste 22 milioane de avorturi.

Ieri au ieșit oameni în stradă în mai multe orașe: Ploiești, Sibiu, Arad, Alba, Iași, Timişoara și București.

Peste 500 de clujeni s-au adunat ieri, în Piaţa Unirii din oraş, alături de aceştia venind şi mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, dar şi mai mulţi pastori.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top