Multe surprize pregătite de organizatori la Trofeul Carpați! Alexandru Dedu: “Am venit la Cluj să shareuim pasiunea pentru handbal”

Cea de-a 47-a ediție a Trofeului Carpați va avea loc în acest sfârșit de săptămână, vineri și sâmbătă, 20-21 martie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. La conferința de presă de miercuri au luat parte președintele FRH, Alexandru Dedu, vicepreședintele FRH, Narcișa Lecușanu, precum și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

“Vă urez bun venit la Cluj și bine ați revenit în capitala Transilvaniei. Sperăm să avem un sfârșit de săptămână cu succes pentru echipa de handbal feminin a României, care să pregătească drumul spre calificarea la Campionatul Mondial. Îi așteptăm pe toți clujenii să susțină echipa națională a României și sunt convins că o vor face. Începând de astăzi, inclusiv la Sala Polivalentă, se vor pune în vânzare biletele, și Trofeul Carpați, care acum a ajuns la cea de-a 47-a ediție și a 13-a organizată la Cluj, ediție care să ofere României șansa de a câștiga acest prestigios trofeu și de a fi în cea mai bună formă pentru barajul de la Campionatul Mondial. Va fi interesant de urmărit spectacolul din Sala Polivalentă, prin prisma faptului că la turneu participă echipe de top mondial. Vă urez succes acum la început de drum și să ne revedem cu bine în Sala Polivalentă și dacă se poate să câștigăm. Iar ce mai important meci rămâne până la urmă confruntarea cu Serbia, de care depinde calificarea noastră la Campionatul Mondial, meciul retur care se va desfășura tot la Cluj-Napoca, pe 13 iunie”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primarul Emil Boc a primit din partea președintelui Federației Române de Handbal o plachetă, un tricou semnat de toate jucătoarele și o minge, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat. Edilul le-a oferit la rândul său celor doi oficiali din cadrul Federației Române de Handbal un pachet special alcătuit din obiecte promoționale.

“Ne simțim bineveniți în Cluj, noi, cei mai puțini importanți, dar mai ales fetele și staffului tehnic. Avem toate condițiile necesare pentru performanță. Ne dorim foarte mult să câștigăm Trofeul Carpați, dar pragmatic este doar o etapă de pregătire în compania noului antrenor, așa că rezultatele sunt importante pentru fani și pentru ceea ce înseamnă fenomenul sportiv în România. Mai important este ca la momentul dublei cu Serbia să fim în formă maximă.

Mulțumim comunității clujene pentru găzduire, domnului primar, Consiliului Local, Federației SHARE care ne ajută foarte mult, domnului Răduță și întregului colectiv al Sălii Polivalente, toate lucrurile sunt așa cum trebuie. Este poate cel mai tare Trofeu Carpați după foarte mulți ani. Doamna vicepreședinte Narcisa Lecușanu a avut o contribuție majoră datorită numelui pe care are, dar și valoarea echipei noastre naționale în țări potente în handbal care au acceptat să vină și să încânte publicul clujean.

Online s-au vândut mai mult de jumătate din biletele pentru această competiție. Fizic puteți să le ridicați de la centrele Eventim, dar și de la Sala Polivalentă începând de astăzi. Sunt convins că vor veni amatorii de sport, de spectacol din Cluj și din România, avem un feedback nemaipomenit legat de iubitorii handbalului care vor veni în număr mare aici și vă promitem multe surprize”, a declarat președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

“La Trofeul Carpați vom încerca să creăm identitatea spectatorului de handbal”

“Suntem convinși că în interiorul fiecărui iubitor al handbalului este un dac pentru că acest sport presupune forță, hotărâre, determinare, dorință de a intra în luptă, nu poți să nu stai să primești pasa sau să te aperi o secundă. Este un sport iubit de oameni hotărâți, care nu se tem de contactul fizic, care lucrează în echipă pentru a învinge un adversar pe care îl respectă și de care nu se teme niciodată. România la handbal nu trebuie să-i fie frică de niciun adversar din lume, trebuie să-i fie frică să nu dea totul pe teren, să-și piardă mândria, tenacitatea și încrederea. România la handbal este o putere mondială respectată și apreciată, e mult aur în handbalul românesc, așa cum și în munții Daciei erau plini de aur. Veți vedea multe lucruri care se vor întâmpla la Trofeul Carpați. Încercăm să crăm identitatea spectacolului de handbal. În prima fază idenitatea va fi căciula tradițională de dac, 1000 de astfel de căciuli vor fi în tribune pe capul spectatorilor, iar în viitoarele evenimente ale echipelor naționale ne așteptam ca iubitorii de handbal să vină cu căciulile astea pe cap.

Va apărea în premieră imnul handbalului. Vorbim despre o masterizare a vechiului cântec ‘Cu căciulile pe frunte’, vom avea un stindard, care va fi vechiul lup dacic. Vom avea o mascotă, care va reprezenta un dac, simpaticul târgului, acel dac jovial, cu plete, cu barbă și cu o seriozitate și putere.

Pentru meciul cu Serbia va exista un model de tricou al suporterului, vom încerca să implementăm un strigăt de luptă care ne place nouă foarte mult. Crainicul va spune ‘Dacii’ și sperăm ca toată tribuna să spună ‘Liberi’. Vor fi multe alte surprize”, a precizat Dedu la conferința de presă.

“Am venit la Cluj să sheruim pasiunea pentru handbal și bucuria de a-l practica”

“Capitale Europeană a Tineretului se desfășoară sub ideea de împărți, de a shareui, noi am venit aici să sheruim cu dumneavoastră pasiunea pentru handbal și bucuria de a-l practica, însă toate aceste lucruri sunt imposibile fără să sheruim și să împărțim muncă”, a conchis Alexandru Dedu.

narcisa lecusanu

“Mulțumesc și eu domnului primar pentru că împreună cu echipa dânsului a reușit să aducă acest eveniment la Cluj, în această sală minunată. Noi am avut o primă discuție încă de la lansare. Atunci vă spuneam că vom avea un Trofeu Carpați foarte bun, cu echipe foarte bune. Vin la Cluj acum și în funcția de conducător, după ce am participat, ca jucătoare, la destule ediții de Trofeul Carpați, la Cluj, unde am reușit să îl câștigăm, așa că astăzi sunt echipa din spate. Handbalul e un sport foarte iubit în România, însă din păcate nu-l putem ridica la rangul de sport național. Poate că într-o zi ne va ajuta și Ministerul Educație și poate că într-o zi vom putea apărea în școli cu ora de educație fizică, așa cum ne dorim pentru copiii noștri”, a declarat și vicepreședintele Federației Române de Handbal, Narcisa Lecușanu.

Primarul Emil Boc le-a oferit “tricolorelor” un buchet de flori și le-a urat succes atât în meciurile de la Trofeul Carpați, cât și în “dubla” cu Serbia din 6, respectiv 13 iunie, partidă ce contează pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin.

DSCN6207

Trofeul Carpați este organizat de Federația Română de Handbal, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca. În cadrul evenimentului vor fi prezente pentru prima dată mascota, stindardul și noul imn al handbalului românesc.

Pretul biletelor variază între 5 și 15 lei în functie de amplasare, iar un abonament pentru cele doua zile costa 15 lei (categoria II) si 25 lei (categoria I). Copiii sunt 12 ani au acces gratuit.

ORAR competiție:

Suedia – Germania, vineri, 20 martie, ora 18.00
România – Brazilia, vineri, 20 martie, ora 20.00

Finala Mica: sâmbătă, 21 martie, ora 18.30
Finala Mare: sâmbătă, 21 martie, ora 20.15

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top