Municipiul Cluj-Napoca va beneficia de o finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană de 5.6 milioane de euro! “Intrăm într-o nouă ligă”

Municipiul Cluj-Napoca a primit miercuri, 10 octombrie, o finanțare nerambursabilă de 5.6 milioane de euro de la Comisia Europeană, fiind primul oraş din Europa de Este care câştigă un proiect în cadrul Urban Innovative Actions.

“Am reprezentat Primăria la evenimentul Comisiei Europene de anunțare a Clujului, ca prim oraș din această parte a Europei care a câștigat o finanțare nerambursabilă prin programul Urban Innovative Actions. Este o nouă ”ligă” în care intrăm astfel, cea a orașelor europene care își anticipează nevoile comunitătii și se pregătesc din timp pentru a putea oferi soluții în momentul în care acestea vor fi necesare. Proiectul Cluj-Future of work, în valoare de 5,6 milioane de euro, va fi implementat în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean, prin programul Cluj 2.1 și va aduce la masă o bună parte a organizațiilor relevante în oraș din domeniul industriilor culturale, creative și IT”, a scris Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei clujene, pe Facebook.

Din consorțiul câștigător fac parte Universitatea de Artă și Design, TIFF, ZAIN, ARIES Transilvania, Cluj IT, Clusterul de Industrii Creative, Clusterul Mobilier Transilvan, AltArt.

Urban Innovative Actions (UIA) este o inițiativă a Uniunii Europene care oferă zonelor urbane din Europă resurse pentru a testa soluții noi în rezolvarea provocărilor urbane. Inițiativa are un buget total în valoare de 372 milioane de euro pentru perioada 2014-2020.

“Aproximativ 359 milioane de persoane – 72% din totalul populației UE – locuiesc în orașe, orașe și suburbii. Zonele urbane se confruntă cu provocări multiple și interconectate legate de ocuparea forței de muncă, migrația, demografia, poluarea apei și a solului. Dar ele sunt, de asemenea, motoare ale unor noi idei și soluții, locuri dinamice în care schimbările se întâmplă la scară mai largă și într-un ritm rapid. Pentru a răspunde provocărilor tot mai complexe cu care se confruntă, autoritățile urbane trebuie să depășească politicile și serviciile tradiționale – trebuie să fie îndrăznețe și inovatoare”, se arată pe website-ul uia-initiative.eu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top