Nicolas Cage, distins cu Trofeul Transilvania la TIFF 2019: “În România am simţit un puternic şi bun spirit care m-a influenţat şi pe mine în munca mea! Aș dori să mai fac un film aici”

Superstarul american Nicolas Cage a primit sâmbătă, 1 iunie, pe scena Casei de Cultură a Studenților, Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, în fața unei săli arhipline.

Actorul american a ajuns la Casa de Cultură a Studenților în jurul orei 21:00 și a urcat pe scenă după prezentarea făcută de directorul festivalului, Tudor Giurgiu și s-a declarat impresionat de primirea făcută.

Înainte de înmânarea distincţiei, preşedintele TIFF a trecut în revistă momentele importante din cariera marelui actor de la Hollywood. “Actorul Nicolas Cage a făcut o grămadă de filme şi a lucrat cu regizori celebri, fiind o personalitate unică în felul lui. A făcut filme cu regizori esenţiali din istoria cinematografului mondial, îi amintesc doar pe Francis Ford Copppola, fraţii Cohen, David Lynch, John Woo, Brian de Palma, Martin Scorsese. A abordat, probabil, cu o versatilitate unică, genuri diferite, a început cu comedii romantice în anii `80, a făcut filme de acţiune cu bugete importante, a făcut filme horror. Dar a ales să lucreze cu inteligenţă dar şi cu regizori care au avut bugete mai mici, a făcut filme independente“, a spus Giurgiu.

Superstarul american le-a mulţumit fanilor români pentru apreciere şi a amintit de experienţele plăcute de care a avut parte în România, unde a turnat două filme “The Dying of the Light” şi “Ghost Rider – Spirit of Vengeance”.

“Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o faceţi cu Trofeul Transilvania. Am crezut întotdeauna în spiritul locului şi cred că trebuie să mă las inspirat de acest spirit, iar aici în România am simţit un puternic şi bun spirit care m-a influenţat şi pe mine în munca mea. Fie că a fost vorba de efectul ţării dvs asupra imaginaţiei mele datorită cărţii <<Dracula>> al lui Bram Stoker, a istoriei lui Vlad Ţepeş, ori a experienţei prin care am înnoptat în Castelul lui Dracula şi a minunaţilor Munţi Carpaţi, toate m-au inspirat pe deplin astfel că aş dori să mai fac încă un film aici cu voi. Vă mulţumesc încă o dată pentru Trofeul Transilvania, îl voi pune pe noptiera de lângă patul meu iar când mă voi simţi singur la ora 3 dimineaţă, mă voi gândi la prietenii mei din Transilvania, la copiii nopţii, la lupi şi lilieci, la contele Dracula însuşi iar atunci inima mea se va încălzi”, a spus Cage.

Actorul american a stat şi la proiecţia de gală a filmului “Față în Față/ (Face/OFF)” în care interpretează rolul principal.

Venirea lui Nicolas Cage – VIDEO

Foto (c) Gabor Istvan-Gabor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top