Nostalgicii muzicii optzeciste au umplut Sala Polivalentă din Cluj, la ediţia a doua Discoteca 80!

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca s-a dovedit a fi prea mică pentru fanii muzicii optzeciste, 10.000 de oameni fiind prezenţi sâmbătă seara, 22 septembrie, la ediţia a doua a evenimentului Discoteca 80, care au venit să îi vadă şi asculte live pe artiştii atât de îndrăgiţi care le-au marcat adolescenţa, Samantha Fox, Bad Boys Blue, Boney M şi Ricchi e Poveri.

Porţile evenimentului s-au deschis încă de la ora 18:00, iar concertul propriu-zis a început în jurul orei 19.30. Din punct de vedere organizatoric lucrurile au stat mult mai bine ca şi anul trecut, intrarea s-a făcut în condiţii normale, iar numărul barurilor a fost dublat, astfel că nu s-au mai repetat greşelile de la prima ediţie când oamenii au petrecut ore la cozi pentru o băutură. În acest totul a mers rapid.

Conceptul “Discoteca 80” adus la Cluj de Backstage Production se apropie de evenimentele similare din Rusia, acolo unde genul acesta de concerte stârnesc un interes uriaş, iar atmosfera este una impresionantă, însă organizatorii reuşesc în fiecare an să îmbunătăţească experienţa şi la Cluj.

Participanţii au venit dotaţi şi echipaţi în vestimentaţie de discotecă, din care nu au lipsit perucile colorate şi hainele cu sclipici.

În pauzele dintre concertele responsabil cu atmosfera a fost DJ Minion, care le-au oferit spectatorilor cele mai în vogă hituri din anii 80-90.

VIDEO – Toată sala a cântat la unison versurile piesei “Forever Young” a trupei Alphaville.

Preţurile la băuturi au fost modice, 6 lei un pahar sau o doză de bere, 7 lei paharul de vin şi 5 lei o apă sau un suc.

Prima care a urcat pe scenă în aplauzele publicului a fost Samantha Fox (52 ani), faimoasa cântăreaţă de origine britanică, cunoscută la nivel internaţional datorită hiturilor ca “TouchMe”, “Nothing’s Gonna Stop Me Now” sau “I Only Wanna Be With You”, care nu au lipsit nici din repertoriul ei aseară la Cluj.

“Touch Me”, single-ul ei de debut, a devenit hit internațional în 1986 și s-a situat pe primul loc în topurile muzicale din 17 țări. Artista a devenit un star internațional, iar albumele sale s-au vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Următorul artist care a urcat pe scenă a fost singurul membru rămas din formaţia Bad Boys Blue, John McInerney, care i-a încântat pe clujeni cu hiturile care au făcut senzaţie în anii 80, “You’re A Woman”, “Pretty Young Girl” şi “Come Back and Stay”.

VIDEO

Legendara trupă germană înfiinţată în 1976, BONEY M a fost şi ea bine primită de publicul clujean, iar din repertoriul ei nu au lipsit piese ca “Rivers of Babylon”, “Daddy Cool” sau “Rasputin”. Vocea principală i-a aparţinut artistei Liz Mitchell, solista trupei încă de la înfiinţare.

VIDEO – Let it be

Seara a fost încheiată într-o atmosferă autentică italiană, oferită de cei doi artişti care alcătuiesc legendara trupă Ricchi e Poveri, Angela Brambati, şi Angelo Sotgiu.

Formaţia italiană a devenit cunoscută în întreaga lume cu melodia “Sará perché ti amo”, interpretată pentru prima dată la Festivalul de la Sanremo, în 1981, cântată şi la Cluj de două ori aseară.

Ricchi e Poveri – Acapulco

Ricchi e Poveri – Sarà Perché Ti Amo

Toţi artiştii au fost extrem de aclamaţi şi aplaudaţi de toată sala, însă piesele de dragoste ale celor de la Ricchi e Poveri i-au făcut pe bărbaţi să îşi ia partenerele la dans, demonstrând că sunt o trupă extrem de iubită şi apreciată chiar şi la 51 de ani de la înfiinţare.

Succesul Discoteca 80 se datorează în special nostalgiei pe care participanţii o simt în suflet atunci când aud piesele cu care au crescut în adolescenţă şi pe care şi-au trăit primele iubiri sau primele chefuri cu casetofoane, într-o perioadă în care internetul era o utopie, reţele de socializare erau SF, iar alternativele de distracţie erau puţine sau deloc. De altfel publicul ţintă al acestui tip de eveniment sunt cei cu vârsta de peste 30 ani.

Să vezi oameni chiar şi de 50-60 ani dansând toată noaptea, trăind atmosfera la maximum şi simţindu-se ca la 20 ani înseamnă un succes în plus pentru Discoteca 80.

Concertul s-a încheiat târziu în noapte, în jurul orei 01:00, când spectatorii au plecat fericiţi spre case că au reuşit să îşi vadă idolii tinereţii lor pe scenă. Poate pentru ultima dată.

Anul viitor, Discoteca 80 va avea loc în data de 21 septembrie 2019.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top