Noul conducător de joc de la “U” BT Cluj-Napoca a fost prezentat oficial

Frank Turner, noul conducător de joc de la “U” Banca Transilvania a fost prezentat, miercuri, într-o conferință de presă la Sala Polivalentă.

conf de presa U BT Cluj turner, cristescu si tenter

Americanul s-a declarat impresionat de condițiile găsite la Cluj și a chemat fanii la Sală pentru a-i încura.

“Primele impresii sunt bune, îmi place cu adevărat această echipă, băieții m-au primit excelent, atât românii cât și americanii și ex-iugoslavii. De asemenea, antrenorii și staff-ul administrativ m-au primit foarte bine. Am ajuns de puțin timp aici, încerc să devin familiar cu noii mei coechipieri și sunt foarte bucuros că mă aflu aici. Îl cunosc pe antrenorul Marcel Țenter, am jucat anul trecut împotriva lui și a Mediașului.

Îmi doresc să fac tot ce îmi stă în putință pentru a avea un sezon cu adevărat bun. Îmi doresc să câștigăm campionatul, orice este sub aceasta realizare o voi considera un eșec. Cred că avem o echipă foarte bună, avem nevoie de câteva meciuri pentru a ne uni ca grup și cred că pe urmă putem să încep lupta pentru a aduce titlul aici. Sunt pregătit să ajut cu tot ce îmi stă în putință, dacă antrenorul va dori să joc în primul cinci o voi face, dacă voi în al doilea, la fel.

Fanii să vină să ne sprijine în continuare cum au făcut-o și până acum, am văzut pe internet câteva filmulețe din sezoanele tecute, din sala veche. Am jucat împotriva Mediașului și aveau o echipă agresivă, mă aștept ca toate meciurile din Liga Națională să fie cel puțin la fel”, a declarat Turner.

Turner este născut în anul 1988, la Atlantic City, și măsoară 178 centimetri, are 80 de kilograme și a urmat cursurile colegiului Canisius (2006-2010), iar după colegiu s-a transferat în Olanda, unde a îmbrăcat maieul formației Den Bosch, apoi în Franța, la Fos Ouest (Pro-B). Are prezențe în EuroCup cu formația poloneză Trefl Sopot, iar din 2013 a jucat în Antwerp Giants, în Belgia.

Antrenorul Marcel Țenter a declarat că Turner este un jucător rapid și experimentat, care crează mult pentru echipă.

“Este un jucator foarte rapid si experimentat, care crează foarte mult pentru echipă – acesta este de altfel și motivul pentru care el se află aici. Avem în cadrul echipei foarte mulți potențiali scoreri și avem nevoie de jucători care să creeze pentru ei situații, iar Frank este acest tip de jucător. Sper că el să fie cel care să ne aducă atât aceste puncte ușoare, cât și o apărare agresivă, una pe care după cum ați putut vedea în ultimele meciuri încercăm să o punem în teren cât mai des.

Suntem înca în căutarea pivotului, de asemenea un jucător mobil, dar în același timp destul de tânăr, pentru că încercăm să recreem un nucleu de jucători care să fie posibil să rămână două-trei sezoane împreună. Credem în continuitatea grupului. Căutăm, așadar, un jucător să fim echilibrați, rapizi, să combinăm tinerețea și viteza unor jucători cu experiența celorlalți. Sper că până la finalul perioadei de transferuri, în februarie, să îl gasim. Obiectivul meu personal pentru sezonul regulat este să intrăm în primele patru, suntem conștienți că prima parte a sezonului nu a fost una strălucită și că avem nevoie de un altfel de parcurs în această a doua parte a campionatului. Ne așteaptă un retur foarte greu, însă în același timp cunoaștem ce așteaptă publicul clujean și ce așteptăm noi de la noi. Toti din jurul echipei suntem fosti campioni si nu ne dorim nimic mai putin decat sa castigam din nou campionatul”, a declarat tehnicianul echipei “U” BT Cluj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top