Nu-i lăsa pe turiști să plece cu o impresie greșită despre Cluj! Concepul “Greeters” ajunge si in orasul nostru!

Global Greeter Network se extinde şi la Cluj! Conceptul de Greeteri s-a născut în 1992 şi a devenit foarte repede un succes pe toată planeta. După Bucureşti, Clujul se alătură pe harta celor de la GGN, pentru a opri impresiile greşite despre oraş, dar şi pentru a promova lucrurile frumoase care se întâmplă în acesta.

Cluj Greeters

Cluj Greeters își propune să faciliteze interacțiunea dintre turiștii străini și voluntari cu interese comune organizând vizite de câteva ore pentru grupuri de până la 6 persoane. “Greeterii” sunt voluntari care își iubesc orașul într-atât, încât sunt dornici să-i împărtășească secretele turiștilor, arătându-le localurile cu cea mai bună mâncare și cea mai cool atmosferă, viața de noapte, cultura urbană, oamenii primitori, parcurile răcoroase și străduțele mai puțin cunoscute. Acoperind astfel atât locurile binecunoscute de ghidurile despre oraş cât şi legendele care n-au ajuns în acestea, dar merită menţionate.

Greeterii își doresc să ofere experiențe inedite și pe placul tuturor: tinerilor veniți să descopere lumea, adulților dornici de o evadare din cotidian, familiilor cu copii care caută o oază de liniște, dar și seniorilor în căutare de noi aventuri.

Proiectul este o inițiativă informală și non–profit care vrea să le arate străinilor adevărata față a Clujului și oportunitățile pe care acesta le oferă. De multe ori turiștii se aleg doar cu ceea ce scrie în ghid, fără a avea posibilitatea să experimenteze Clujul autentic. De asemenea, oraşul are multe secrete pe care doar un om care trăieşte aici le cunoaşte, iar poveștile sunt cele pentru care orice turist merită să iubească Clujul.

Devino și tu un GREETER! Detalii și înscrieri pe site și facebook.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top